”Det finns så mycket kapacitet i gruppen”

Fredag kväll spelar Örebro på nytt en viktig hemmamatch när serieledande IFK Motala gästar Behrn Arena för derby i herrarnas Elitserie. Lagen må placera sig i varsin del av tabellen men frågan är om skillnaden är så stor?

– Jag tycker inte det, sen skall vi inte sticka under stolen med att Motala överraskat alla och inlett urstarkt. Men vi har vunnit mot dom förut och jag tycker att vi har en god chans att ställa till det för östgötarna imorgon. Får vi bara ordning på det vi pratat om efter Frillesåsmatchen så kommer ni att få se ett helt annat lag ute på isen. Vi måste börja leverera bra insatser nu, vi vet att vi är bra, men vi måste luckra upp den potentialen vi visade upp under hela oktober säger Johan Allansson, ledare för A-laget samtidigt som han fortsätter sitt resonemang;

– Vi måste få till defensiven och bli tätare tillsammans, kort och gott lite mer desperata. Vi måste även bli mer effektiva när vi får målchanser. Vi har ju skapat högoktaniga målchanser i alla matcher hittills men särskilt senast mot Frillesås. Vi måste vara mer noggranna där, men så länge vi producerar målchanser framåt så kommer det att lossna, men det får gärna göra det redan imorgon. Det är dags för oss att ta våra första poäng och jag tror att om vi följer uppsatt matchplan till punkt och pricka och inte tummar på detaljerna, ja, då har vi en utmärkt chans att vinna. Men visst, det är ingen hemlighet att alla måste upp ett par nivåer i sitt spel. Det finns så mycket kapacitet i gruppen som inte riktigt kommit ut hittills, släpp loss den och kör, tro på det, lite så, avslutar Johan.

Ja, gästerna från staden vid Vätterns strand har inlett imponerande. Slitvargen Jonas Enander har gjort sin starkaste säsongsinledning sedan han var liten grabb hemma i Lidköping. Philip Florén har levererat och längst bak har man en säker sista utpost i Jussi Aaltonen, landslagsmålvakt i Finland. Men det är framför allt det kollektiva försvarsspelet över hela isen som utmärkt sig. Alla har bidragit och gjort det otroligt svårt för motståndarna att skapa heta målchanser. Man har varit täta och slitit som djur för varandra i ur och skur. Lite så som en underdog behöver göra för att nå framgång. Sen tror vi att tappet av storstjärnan Viktor Spångberg till VSK nästan enbart varit positivt. Fler har fått kliva fram och bidra och det har varit nyttigt för laget Motala.

Lagen möttes senast i PreZero Cup i Behrn Arena i början på oktober. Då vann Örebro med 4 – 2. Läge för Örebro att plocka fram segerformeln igen således när en ny publik- och bandyfest väntar i Behrn Arena. Dina biljetter köper du smidigast på orebroskbandy.ebiljett.nu

Under sena torsdagskvällen efter herrarnas VM-kval i fotboll kommer vi också att publicera våra första klipp på vår nya PLAY kanal som vi jobbat med en tid. En kul och viktig nyhet i vår strävan efter att ständigt utvecklas digitalt. Under matchdagen kommer vi sedan också att ha premiär för vårt digitala matchprogram som du kan ladda ner här på hemsidan från klockan 16:00.

Om du inte kan se matchen på plats så sänds den på Sportbladet PLAY. Du kan också följa den på elitrapport.