Fakta om Behrn Arena

 

Byggets kostnad50 000 000

Kapacitet1 700

Publikrekord1 352

Planens mått63 x 100

Första spadtaget: 24 april 2009

Första matchenÖSK – Tillberga 9 – 4, 14/11 2009, Allsvenskan Norra

Första målet: Petter Andersson

Information

 

Rekordsnabbt bygge

 

Dåvarande kommunalrådet och folkpartisten Staffan Werme var en av de som var på plats för att ta det första spadtaget. Staffan Werme sa vid invigningen några månader senare att satsningen är viktig för hela Örebro, och att det finns många fördelar med att ha flera arenor centralt samlade. Hallen byggdes i rekordtakt mellan slutet på april 2009 och oktober samma år. På bara fem månader stod en för tiden toppmodern bandyarena klar och Örebros redan berikade idrottsliv blev en högklassig anläggning rikare.

 

 

Pub och restaurang


I samband med Örebro SKs matcher finns bra möjligheter att synas och nätverka för såväl stora som mindre företag. ”Sääws hylla” finns på arenans kortsida för försäljning av öl och mat, är normalt öppet endast lördagar.

Vi har även ett mat- och dryckestält längst bort på arenans långsida. Här finns möjlighet att handla och sedan se matchen från arenans bortre kortsida mot Isgatan.

 

 

Försäljningsställen


I arenan bakom läktaren på långsidan finns två kiosker med brett utbud. Vid högriskmatcher där gästande supportrar är hänvisade till avgränsad del i arenan finns försäljning separat tillägnad dessa i direkt anslutning till läktaren. Vid stormatcher kan det även finnas mobila försäljningsställen runt om i arenan.

 

 

Toaletter

 

Det finns ett antal toaletter inklusive handikapptoalett bakom långsidesläktaren närmast ishallen. Det kommer också att finnas bajamajor utställda i entrégången utanför arenan för gästande supportrar när ordningsmakten kräver separerande stängsel.

 

 

Handikapplatser

 

Det finns ett begränsat antal handikapplatser på ytan närmast den sida som vetter emot ishallen. Först till kvarn gäller. Vill du boka handikapplats? Hör av dig till kansliet.

 

 

Souvenirer


Försäljning av merchandise sker i första hand i samband med A-lagets hemmamatcher vid ett försäljningsbord i gången bakom huvudläktaren eller i kiosken. Vi jobbar på att ta fram en webbshop.