Tufft bortamöte väntar mot Ljusdal

Att åka till Idrottsparken i Ljusdal är som oftast en svår bortamatch för alla lag och har också varit så för ÖSK Bandy flera gånger de senaste åren.

Dessutom spelas matchen utomhus, en förutsättning som inte alltid är något som ÖSK gillar, och då tänker jag på snömatchen mot Djurgården för ett tag sedan. Nu ser förutsättningarna bättre ut om ska lita på vädertjänsterna där de spår nollgradigt och ingen nederbörd i Ljusdal på lördag.

Hur ser då de senaste resultaten ut för respektive lag?

Ljusdal slog ovan nämnda Djurgården i onsdags med 5-3 på Idrottsparken efter fyra mål av Jonas Pettersson, starkt! Före det en oavgjord i Stockholm mot Tellus, 3-3, där Pettersson gör mål igen.

Och lite längre tillbaka i tiden (29/12) mot Tillberga, gör denne Pettersson fem (5) mål, en herre att se upp med uppenbarligen! Inte nog med det, har de fd. ÖSK-aren Mattias Munter som också producerar mål.

Och ÖSK kommer ju senast med en vinst mot TB Västerås med 7-3 där andra halvlek var riktigt bra men det fanns mer att önska om första där man låg under (1-2) i paus. Före det den oavgjorda matchen den 29/12 i Katrineholm (4-4) där det var ömsom vin ömsom vatten, om uttrycket tillåts. Detta mot bakgrund av överkörningen av samma Katrineholm med 10-1 på annandagen.

Hur det är med sjukdomar och skador kan möjligen påverka och den enda skada som jag känner till är den på Elias Sandholm som fick ett slag på handen som gjorde att han inte spelade andra halvlek senast. Har vi tur så är han kanske med i helgen liksom tidigare (?) förkylde Joakim Bergqvist!

Sedan väntar Finspångs AIK och Tranås BOIS borta innan vi får se de gula eleganterna på hemmaplan igen mot Boltic på lördag 3/2 och LAIK på söndagen den 4/2. 

Skulle sitta fint med tre fullpoängare efter bortaturnén! Då är vi med i matchen!

Text: Lennart Eriksson