Tuff start för ÖSK Bandy i BandyAllsvenskan: Förlust mot Tillberga i Säsongspremiären

ÖSK Bandy inledde BandyAllsvenskan med en förlust mot Tillberga i en bortamatch i Västerås. Trots starka insatser och mål från Linus Doktare, slutade matchen 6-4 till Tillberga. Här är en genomgång av matchens dramatik.

 

Förlust i premiären!

Säsongens BandyAllsvenska börjar på bortaplan i Västerås mot ständigt svårspelade Tillberga.
Och det började nästan direkt, inte en minut hade gått innan tidigare Ösk:aren Emil Juhlén med en fin framspelning till Rasmus Fridolfson gör till 1-0 för hemmalaget. Sedan rullade det på fram och tillbaka från båda lagen ända fram till 11:18 då Ösk Bandy får en hörna som Victor Janérs gör 1-1 på. Puh!
Glädjen blev dock inte långvarig då Tillberga gör 2-1 endast dryga en och en halv minut senare.
Knappt 5 minuter senare återfår man hoppet igen då Linus Doktare, denne notoriske måltjuv, gör 2-2!
Oscar Karlsson gör efter knappt 25 minuter 2-3 efter ass. Från passningsmästaren Alexander Adeheimer. Kommer vändning på allvar nu?
Nej, så bra fick det inte vara för innan pauspipan ljudit hade Tillberga gjort 3-3, som blev pausresultatet.

 

Andra halvlek börjar lika illa som matchens början då Emil Juhlén gör 4-3 efter 48:31. Jäklar kände man då, ska vi inte klara av det som man kände ett tag?
Här hade Ösk en rätt bra period vill jag påstå så när Linus Doktare åter gör mål efter en hörna till 4-4
tycker jag att det var välförtjänt, även om Tillbera hela tiden visade sig farliga och hade bra skridskoåkning som hotade.
Med säsongsdebuterande Joakim Bergqvist tillbaka i mål efter skada gör han en bra match och står för flera fina räddningar men kunde inget göra då Tillbergas Rasmus Fridolfsson gör 5-4. Aj aj aj!
Sedan följer en period med hörnor och utvisningar, det var lite grinigare i en för övrigt juste match.
Ösk försökte få till en kvittering men som det ofta blir i ett sådant läge åker man på en till i baken 6-4 i 89:e, ridå!
Det var väl ingen som gjorde bort sig i Ösk men personligen saknar jag skadade Filip Bergman med sin genombrottsförmåga. Att Linus Doktare fortsätter att göra mål är en trygghet att bygga på.

Nästa match, åter en bortamatch, är mot Falu BS lördag den 4 november. Bättre lycka då!