Mardrömslik afton i Lidköping

Örebro hade ingenting att sätta emot serieledande Villa på bortaplan. Villa vann med smått osannolika 21 - 4, rekordseger i Villas historia, och visade hur enormt stor skillnad det är mellan toppen och botten i svensk elitbandy.

 

– Tittar man på omsättningen mellan föreningarna så är det klart att det skall skilja en hel del, men det skall inte behöva bli så här stora siffror. Men vi orkar inte i andra halvlek och Villa är tunga på varje position. Och när vi är trötta så pumpar dom på obehindrat och det blir egentligen farligt så fort dom har bollen i sin ägo säger Johan Allansson som fortsätter; Vårt offensiva spel tycker jag är bra. Vi gör fyra mål borta på Villa med bud på mer. Något tränaren Niclas Holmgren också är inne på;

– Jag tycker att vi stundtals var rätt bra offensivt. Jag tyckte att vi fick till ganska många bra anfall, släppte bollen i tid och allt det där vi pratat om, och sett till det kunde vi ha gjort lite fler mål. Sedan släpper vi 21, så det var ju defensiven. Vi blev otroligt trötta. De är ju ett bra lag, de kommer med mycket folk och det är svårt att hålla ordning när motivationen tryter och tröttheten kommer summerar Holmgren.

Arkivbild från mötet i höstas

Örebros första tio minuter i matchen var de bästa. Man har bra koll defensivt, svarar för flera fina anfall varav ett var kvitteringen till 1 -1 genom Robin Folkesson. Man skapar några fler bra målchanser, bla har man ett skott i stolpen, men innan det hade hemmalaget hunnit göra x antal mål på Örebro. Det blev lite mycket spel i sidled från sarg till sarg istället för att man gick rakt på som i inledningen. Och det var också så reduceringen till 2 – 6 genom Tomas Knutson kom till på. En bra pass i djupled friställde Knutson som gjorde sitt 451:a tävlingsmål för Örebro. Örebro kunde också göra ett 3 – 7 mål på ett fint avslut av Martin Flodström.  Villa hann med att göra ytterligare tre mål fram till halvtidsresultatet 3 – 10. Målen på klassiskt Villavis, genom att straffa motståndarna på bolltapp eller genom att vara hetast inne i straffområdet på returtagningen. Känslan var att det var ett par mål för mycket för hemmalaget här.

Joakim Bergqvist hade det hett om öronen ikväll

Örebro inledde andra halvlek som den första, starkt, gjorde också ganska omgående 4 – 10 på ett fint anfall där till slut Vilgot Sjölander krigade in bollen. Men Villa gav svar på tal direkt och gick från 10 – 4 till 14 – 4 på dryga sju minuters spel. Fler av målen på samma sätt som i den första halvleken. Man straffade Örebro mer eller mindre varje gång våra älskade gulsvarta krigare blev av med bollen och ägde ytorna inne i Örebros straffområde. Och även ifall det här följde en period av bättre spel från Örebro där det dröjde närmare femton minuter till Villas nästa mål, så tröt Villas tyngd på Örebros ork och till slut orkade man inte stå emot längre utan hemmalaget, världens just nu kanske bästa lag? kunde ganska komfortabelt gå från 14 – 4 till 21 – 4 under matchens sista sexton minuter. Med lite mera flyt i avsluten så hade Örebro mycket väl kunnat få in en boll till eller två under den starkaste perioden i andra halvlek, de femton minuter i mitten på andra där man höll Villa borta från målprotokollet. Men hemmalagets målvakt gjorde ett par fina räddningar och målen uteblev.

Emil Juhlén vald till bäste Örebroare av kvällens matchvärd i Lidköping

Det är så klart oerhört tufft mentalt att åka på en sådan här stor förlust, särskilt frustrerande är det när inga andra av lagen i serien gått samma öde tillmötes mot Villa. Men det är bara att konstatera att Örebro inte har fått till det hittills den här säsongen och att ett Villa på spelhumör som verkligen spelade bandy i 90 minuter och aldrig slog av på takten, blir en alldeles för övermäktig uppgift.

I Villa imponerar kollektivet, enormt tunga överallt med en bredd som få kan matcha, om ens någon? I Örebro är Filip Bergman bäste spelare för kvällen med många fina ageranden så väl med som utan boll. Örebro får ladda om inför söndagens utematch mot Motala. En match där man bör ha en betydligt större chans att få till en jämn drabbning. Kvällens match är det bara hur tungt det än må vara, att skaka av sig.

Christoffer Edlund målbäst ikväll med sina 5 mål

Ni vet väl att ni kan resa med Svampen till Motala på söndag?! Kontakta Robban på 019 – 18 23 73.

Matchfakta

PLAY: Highlights från matchen