Slutspel eller inte – Imorgon avgörs det!

Efter drygt en veckas matchfritt skall det nu avgöras om det blir slutspel i Supercupen eller inte. Oavgjort eller vinst i gruppspelets sista match borta mot Katrineholm räcker för att Örebro

skall ta sig till slutspelshelgen i Karlstad 22–23/10. Dit har Ljusdal och TB Västerås redan kvalificerat sig och till dom skall alltså ytterligare två lag adderas. Blir Örebro ett av dom lagen?

Känslan vi tar med oss in i den avslutande gruppspelsmatchen är att Örebro vunnit sina två inledande matcher utan att imponera, en styrka i sig så klart.  Det har varit matcher där man har nått upp till den nivå man vill ligga på endast under kortare perioder, som första 20 minuterna mot Boltic. En större jämnhet i prestationen och spelet är önskvärd när seriespelet nu närmar sig, även ifall laget bevisligen har kvaliteterna som krävs för att vinna matcher utan att leverera riktigt bra insatser.

– Det som har varit riktigt bra hittills är försvarsspelet, framför allt det uppställda spelet där centrallinjen gjort ett grymt bra jobb säger mittfältsdynamon Martin Flodström. Däremot behöver vi få bort de egna misstagen när vi själva äger boll, det är för många bolltapp som leder till mål eller chanser för motståndarna, man blir hårt straffade på den här nivån fortsätter Martin. Där är det viktigt att vi får till det, att vi vet våra olika roller och uppgifter och vågar spelar enkelt och med tålamod. Det är väl framför allt det jag tycker att vi skall fokusera på. Det är ett finalspel i hägring och vi vill så klart gå dit, så det blir viktigt att vi steppar upp lite till och gör det vi pratat om sedan matchen mot Boltic.

Motståndarna Katrineholm har haft lite omsättning på spelare och ledare och har fått in flera intressanta finska namn. Den tveklöst viktigaste är så klart rutinerade målvakten Jere Kohonen, senast i Tellus. Ny tränare är också Örebroekante Jari Hyttinen, som i sin son Jonathan tillsammans med Gustaf Doktare. har två riktigt spännande jättetalanger. Niklas Eriksson, känd målskytt på de här breddgraderna har gjort comeback och bär kaptensbindeln. Längst fram utgör han en målfarlig duo tillsammans med Linus Doktare. Det är svårt att säga vart KVBS står denna säsong, man har blandat och gett under försäsongen. Helt klart är dock att man troligtvis är det lag förutom TB Västerås som är mest inne i det tack vare möjligheterna att träna och spela på stor is tidigt.

Mot Katrineholm vill vi se att Örebro vågar stå högt med styrning av hittills utmärkte liberon Sebastian Eriksson, att man spelar fysiskt och att man åker mycket skridskor men framför allt, att man vågar spelar enkelt. Något som också spelarna är inne på i sina analyser av de senaste insatserna och vad som blir viktigt i matchen mot Katrineholm imorgon;

– Jag tycker att vi har tagit några steg nu de senaste matcherna i vårt eget spel, så på onsdag blir det att fortsätta att jobba vidare på dessa bitar och vara ännu noggrannare. I försvarsspelet så handlar det om att fortsätta med det jobb som vi lägger ner men att vi alla tillsammans som lag blir tuffare när det kommer till duellspelet för det kommer att krävas, inte minst imorgon när KVBS måste vinna mot oss för att ha en chans på slutspel säger försvararen Arvid Karlsson.

Ja, Katrineholm måste alltså vinna, annars är dom utslagna ur årets upplaga av Allsvenska Supercupen. Förutsättningarna är solklara, derbykänslorna finns där, höstdagarna är där färglatt vackra och bandyn är igång på allvar. Något som gläder en målsugen Jakob Sjölander;

– Det skall bli sjukt kul med match igen och vi är riktigt taggade. Vår defensiv har suttit bättre och bättre under försäsongen, så den vill vi bygga vidare på. Även det offensiva spelet fick vi till riktigt bra i perioder borta mot Boltic, men vi behöver och måste kunna bibehålla det spel vi vill spela under längre perioder i matcherna summerar Jakob innan han tar cykeln hem i Örebromörkret efter tisdagens matchförberedande träning.

Matchen, ja, den kan ni som inte kan vara på plats se som PPV här. Ni kan så klart också följa matchen via Elitrapport eller Bandygrytan. Avslag 19:00.

I spelaren nedan ser ni en intervju med försvararen Arvid Karlsson inför avgörandet i Kronfågel Arena imorgon;