Släkten är värst – Doktare fixade oavgjort i slutminuterna

Det kunde ses som en enkel munsbit för ÖSK i förhand efter annandagens utskåpning med 10-1 mot Katrineholm, detta returmöte. Men idrott har den charmen att ibland blir det inte som förväntat.

Det började dock med en smakstart för ÖSK då Filip Bergman gör 0-1 redan i den 19:e (NITTONDE) sekunden, (officiellt i 29:e). Detta efter ett lyft från Robin Folkesson som Linus Doktare tar ner och skjuter och Katrineholms duktige målvakt Lasse Karhonen gör en räddning på som Sebastian Brandt skjuter på honom och bollen går ut till Filip som via ett bakvänt knackskott gör mål på.

Därefter var det en period då jag nog tycker att ÖSK höll i taktpinnen men som den oförutsägbara och inte helt logiska idrotten ofta bjuder på så gör Katrineholm 1-1 genom en fin genomskärare av Hämälainen till Niklas Eriksson som åker ihop med ÖSK:s försvarare, bollen rinner vidare och där kommer Gustav Mattson tar bollen, rundar Bergqvist och kvitterar.

På en hörnvariant där de uppställda skyttarna alla släpper förbi bollen till en på kanten kommer Alex Adeheimer som lyfter in den högt över spelarmuren till 1-2 till sportklubben, snyggt!

Sedan följde en period med spel fram och tillbaka med hörnor och fina räddningar av båda målvakterna, innan Katrineholm tilldöms en enligt tv-bilderna aningens oklar straff, där spelare ramlar som käglor efter att Bergqvist ser ut att fångat bollen. I en hög av spelare ser domaren något som vi inte kan tyda av bilderna, möjligtvis en hands, eller liggande spel. På den efterföljande straffen blir det 2-2 av William Hallberg.

Innan pausvilan gör Katrineholms Arvid Rönnlund ett solomål, slickandes mållinjen gör han några ÖSK:are och gör 3-2, där satt Filip Bergman utvisad. Ett Kurre Hamrin-mål, enligt utmärkte kommentatorn Martin Gustavsson!

Första halvlek var rätt jämn möjligen med ett litet ÖSK-övertag, men det visade sig ju inte i målprotokollet kan man konstatera.

I andra halvlek så kom ÖSK ut rätt bra och producerade ett antal hörnor, men ingen vill gå in. Man hade inte samma lycka som i hemmamatchen då nästan allt lyckades. Katrineholms målvakt Kohonen som var väldigt bra, och en ribbträff, förhindrade kvitteringen, men till slut så gör ÖSK 3-3 genom Isac Andersson, hans första allsvenska mål! Grattis Isac! Pass från Alex Adeheimer.

Hade ÖSK något på gång nu, skulle man kunna vinna även den här matchen? Nä-hä, tänkte nog Jonathan Hyttinen när han gör 4-3 endast ett par minuter efter Isacs mål, attans!

Nu var det riktigt rafflande och spelet hårdnade en aning och båda lagen kämpade för respektive lags målsättning i varje match, att vinna! Återigen gick spelet fram och tillbaka med hörnor och nån utvisning de sista 20 minuterna och på en övertids övertid fick ÖSK till slut en straff! Nu stegar Katrineholmssonen Linus Doktare fram till straffpunkten och slår säkert och distinkt in 4-4! 

Men oavgjort med ett mål i slutminuten smakar inte helt illa trots allt. Det kunde ju blivit pisk!

Text och arkivfoto: Lennart Eriksson