Skön vinst mot LAIK!

Det blev två poäng i helgens dubbla matcher!

Dagen efter en riktigt svidande förlust mot Boltic var Ösk revanchsugna så det märktes. Detsamma gällde nog för LAIK då de fick pisk av Katrineholm på lördagen. Bäddat för en intensiv kamp där LAIK började bra med flera bra chanser till mål som dock uteblev och Ösk  hade en storspelande Joakim Bergqvist, moderklubb LAIK, mellan stolparna idag.

När sedan Janérs gör 1-0 (11:28) efter en vänsterhörna var det lite överraskande med tanke på LAIK´s chanser.

Här kommer en stund där Ösk jobbar på bra och har 6 hörnor och flera skott på mål som räddades av LAIK´s målvakt Arvid Tortstensson följt av en LAIK-kvittering av Karl Bergstrand till 1-1 (27:29).

Ösk fortsatte producera hörnor där Oscar Larsson ser till av ge hemmalaget ledningen igen till 2-1 (31:06), hörnslagare Robin Folkesson. Olle Ekholm ser till att utöka till 3-1 via om jag inte minns fel en situation där målvakten trodde han räddat, men icke.

LAIK kämpade hela tiden och var aldrig ofarliga utan gör 3-2 (37:12) genom ett snyggt solomål av Johan Karlsson.

Nästa mål i matchen var en riktig kanon, signerad Filip Bergman, från 25-30 meter ur dålig vinkel, snyggt och således 4-2! Psykologiskt precis några minuter före paus!

Jämfört med gårdagen är försvarsarbetet mycket stabilare och ger också möjlighet att kontra för fler målchanser, vilket också skedde.

Ösk jobbar hårt och fler är framme och stör LAIK´s anfallsförsök vilket resulterar i fler hörnor, och som ni vet är en hörna i bandy en bra målchans, så bra att det också blir 5-2 (49:48) av Linus Doktare, inslagen av Robin Folkesson.

Sedan följer en period där LAIK kämpar fram flera hörnor som inte gav nåt resultat men man gör 5-3 genom ett spelmål av Markus Enander. Är LAIK på gång nu kan man undra då hörnorna avlöste varandra för båda lagen men gästerna fick inte in dom, men se, det fick Ösk och Linus Doktare, som gör 6-3 (71:44) efter Adeheimers inslag. Nu var då själva f-n om det inte ska bli seger idag!

Saken blev klar när Simon Folkesson gör 7-3 efter pass från Adrian Carlsson efter 81:36, det här tappar inte Ösk när det är så lite kvar!

Den berömda spiken i kistan står Oscar Larsson för på en högerhörna där han får drömträff, stenhårt i nättaket! Det ryktas om att han hade en ny klubba, behåll den Oscar!

LAIK gör ett sista ryck men saken är klar!

Det var ingen ful match då domarna inte hade sin bästa dag och då blev det lite grinigt emellanåt men det urartade aldrig.

Att notera är Ösk´s 5 mål på hörnor, när hände det sist?

Det var också skönt att slippa gårdagens bortasupportrar så man kunde koncentrera sig på bandy, sporten vi gillar!

Text & Bild: Lennart Eriksson