Säsongens första bortamatch

Säsongens första bortamatch står för dörren när klassiska Sandvikens AIK, i folkmun SAIK, bjuder in till match i Göransson Arena fredag kväll.

SAIK placerar sig på en femteplats i tabellen med matchraden 3-2-1 på sex spelade matcher. Lagets tveklöst största profil är Daniel Berlin. Han går dock fortfarande skadad efter den tuffa smäll han åkte på i matchen mot Villa hemma och lär inte spela mot Örebro. Andra tunga profiler i klassiska SAIK är lagkapten Hannes Edlund, målvakten Joel Othén, Linus Forslund och Albin Airisniemi.

SAIK bygger sitt spel på delaktighet. Att många skall vara med och bygga upp spelet och delta. Man har ett fint och rappt kortpassningsspel när man får spelet att stämma och då är man väldigt farliga i sina omställningar. Med Daniel Berlin skadad blir Dennis Henriksens roll ute på isen extra viktigt. Leder laget gör rutinerade Joakim Forslund som är en duktig spelarutvecklare och bra på att få ut max av sina lag sett till vad han har för förutsättningar.

Defensiva hörnor, en av Örebros stora styrkor.

Örebro kommer från en ganska bra insats hemma mot Vetlanda. Defensiven var som helhet riktigt bra, möjligen att släpper man till defensiva hörnor lite väl lätt i andra halvlek, men då är det skönt att veta att man troligen har varit ett av seriens bästa lag på defensiva hörnor hittills, där är man riktigt, riktigt starka.

Första halvlek mot Vetlanda var säsongens bästa hittills och man gör så mycket så oerhört bra. Tyvärr är man inte riktigt där över 90 minuter ännu men man har hittat ett spelsätt som man tror på och det har börjat att ge utslag i matcherna. Nu gäller det att fortsätta att bygga vidare på det för att förädla spelsättet över tid och hitta en jämnhet över två halvlekar. Då kommer poängen att börja komma. Det handlar om att ha tålamod, ha disciplin i allt man gör och att fortsätta att jobba stenhårt i varje moment, oavsett om det är på match eller träning.

Victor Janérs är tillbaka på välkänd mark under fredag kväll. Får han måljubla igen?

Nej, för Örebro finns det ingen anledning att titta på tabellen, målet har hela tiden vara att undvika dom tre sista platserna och det har man fortsatt mycket goda chanser att göra. Fokus måste ligga på att träffa rätt över 90 minuter. Det är 50 poäng kvar att spela om och 25 matcher kvar att spela, så det är bara för gruppen att fortsätta att jobba på målmedvetet.

Lyssna på Arvid Karlssons tankar inför SAIK matchen i spelaren nedan.

 

Kuriosa: I Örebro återfinns gamla SAIK-spelarna Victor Janérs (två SM-guld med SAIK) och Filip Bergman, gammal vapendragare med AIK:s Erik Pettersson på SAIK:s bandygymnasium.

Kan du inte se matchen på plats i Göransson Arena så sänds den på Sportbladet PLAY.

Du kan så klart också följa matchen på elitrapport eller bandygrytan.