Örebro utan chans mot Villa

Örebro förlorade stort i återkomsten till Elitserien när världens just nu kanske bästa lag gästade Behrn Arena tidigare denna fredagskväll. Regerande svenska mästarna Villa Lidköping vann komfortabelt med 15 - 2 (8 - 1).

 

Efter att Christoffer Edlund gjort hela åtta mål denna premiärkväll. Nej, det ville sig inte riktigt spelmässigt. Mot Villa måste alla göra sina starkaste insatser för säsongen samtidigt och man får inte bjuda på en millimeter. Det inträffade inte den här gången vilket säkerligen ingen hade väntat sig heller i och för sig. Villa var helt enkelt alldeles för bra samtidigt som Örebro inte kom upp till den nivå man har kapacitet till.

Örebro bjöd på lite för enkla misstag och blev straffade därefter. Någon match blev det aldrig denna festliga premiärkväll när publiken skapade en härlig inramning i Behrn Arena. Det finns ändå positiva saker från matchen att ta med sig till kommande omgångar. Defensiva hörnor är en sådan och att man ändå skapar en hel del oreda i Villas straffområde. Örebro får vara besvikna ikväll och sedan släppa premiären och lite av de nerver som ändå tycktes finnas där ute tidigare idag. Det är ny match redan på tisdag mot Västerås SK hemma i Behrn Arena, en riktig bandyklassiker är alltså tillbaka efter 12 långa år, den vill nog ingen missa.

Planens två bästa spelare hittar vi i Joakim Bergqvist i hemmamålet och suveräne Christofer Edlund i gästande Villa.

– Tyvärr blev det inte som önskade idag. Sen att vi förlorar är okej mot Villa men inte riktigt på det sättet. Många misstag som gör att dom ganska enkelt får göra mål på oss. Kan nog räkna till 8 mål som vi har bollen och tappar den och de gör mål. Vi måste bli lite mer rejäla och desperata. Idag var resultatet inte så viktigt utan vi vill få med en bra känsla inför kommande matcher. Tyvärr fick vi inte det idag men det är ny match på tisdag så det är bara att bita i det sura ikväll och ladda om inför Västerås hemma säger Niclas Holmgren, tränare i Örebro.

– Vi visste såklart att det skulle bli tufft idag, men vi kan samtidigt göra det bättre. Kan vi inte leverera en bättre prestation när det kommer så mycket Örebroare hit och tittar på matchen också, så är det bara en stor besvikelse. Matchplanen följer vi kanske inte riktigt till punkt och pricka, och det beror väl till viss del på att vi möter ett väldigt, väldigt bra lag. Vi tappar boll i fel lägen så att de får ställa om på oss. Mot lag som Villa behöver vi försvara med hela laget, men vi är lite naiva stundtals analyserar i mångt och mycket magiske målvakten Joakim Bergqvist.

Matchfakta

PLAY: Highlights från ÖSK – Villa

Ett saftigt bildspel från kvällens premiär kommer på vår Facebooksida inom kort.