Ödmjukt ÖSK redo för LAIK

Imorgon börjar tävlingssäsongen när vi gästas av Lidköpings AIK i omgång 1 av den Allsvenska supercupen. Och det är ett på många sätt nytt LAIK som kommer till Behrn Arena för att möta Örebro.

 

Ni kunde läsa om den stora spelaromsättning Lidköpingsklubben har haft efter succésäsongen förra året i en artikel tidigare i veckan. Har ni inte läst den så har ni den här.

Örebro går in i fredagens match som en klar favorit. Men är det någonting vi har lärt oss av matcher på den här nivån så är det att om man inte är där till 100%, då förlorar man. Så bra är lagen man möter i Allsvenskan. Gästande LAIK har också haft möjlighet att vara längre på stor is och har så klart mer tempo och tajming i kropparna. Laget har mött bra och tufft motstånd fram till morgondagens match där den gemensamma nämnaren är att man har släppt in väldigt mycket mål. Skall LAIK ha en chans mot Örebro gäller det att laget får ordning på försvarsspelet.

LAIK – Gripen 1 – 12

LAIK – Frillesås 4 – 13

LAIK – Åby/Tjureda 6 – 12

LAIK – Tjust 5 – 5

Örebros största motståndare mot LAIK kommer dock med stor sannolikhet att vara man själva, så ärliga kan vi vara i vår analys. Det gäller att ta sig an uppgiften med en stor portion ödmjukhet och att man verkligen sliter hårt och gör jobbet i 90 minuter. För visst är det här en match som Örebro skall vinna, men det görs inte på någon autopilot.

”Vi är ödmjuka inför uppgiften och är väldigt sugna på att börja vinna tävlingsmatcher igen. Vi vet dock från senast vi spelade i Allsvenskan att det kommer att krävas stenhårt arbete i 90 minuter och ödmukhet inför uppgiften för att nå resultat och framgång. Givetvis har vi siktet inställt på att ta oss till slutspelet, men för att göra det måste vi så klart prestera på en hög nivå, först och främst imorgon när vi spelar vår enda hemmamatch i supercupens gruppspel.”

Johan Allansson, Team Manager Örebro

”Jag är relativt nöjd med första två veckorna på is. Vi hade lite för mycket sjukdomar under vecka 1 för att det skulle vara optimalt men nu är alla med och kör. Skönt att tävlingssäsongen drar igång och att Supercupen finns med på försäsongen. Att bara spela träningsmatcher är så där, man behöver tävlingsmomenten. Det kommer att bli en tuff match som kräver fullt fokus från vår sida. Dom har tappat en del spelare men många som är kvar var med och kvalade till Elitserien förra säsongen, så det vi måste prestera på topp för att ta två poäng.”

Niclas Holmgren, tränare Örebro

Matchen börjar klockan 19:30 och ni ser den så klart bäst på plats, LIVE! Skulle ni dock ha någon form av förhinder, ja, då sänder vi självklart matchen via PPV på bandyplay.