Motståndarkollen: Borlänge Bandy

Imorgon lördag, spelar Örebro match igen hemma i Behrn Arena och vi hoppas att så många som möjligt av er som var med och skapade kvällens häftiga publikfest i matchen mot Falu BS kommer tillbaka.

Borlänge Bandy är tillbaka i landets näst högsta serie och står för motståndet under lördagen. Förra säsongen var en formidabel succé i division 1 Norra följt av ett kvalspel där största antagonisten Falun puttades ner från positionen som Dalarnas näst bästa lag.

Anförda av en stekhet Viktor Nyström gick man upp på tronen som länets näst bästa lag efter Rättvik och nu huserar man alltså i Allsvenskan där man får efterlängtad förstärkning av hemvändaren Michael Pettersson, senast i Rättvik, som skall bidra med rutin och målskytte.

 

Och det har han redan gjort under Borlänges inledning. Hann vann i stort ensam det tippade bottenmötet mot Västanfors i Rättvik Arena i tisdags när han stod för fyra mål i 6 – 5 segern. Således lämnade man Västanfors och Falun bakom sig i tabellen och innehar även ifall det är väldigt tidigt in på säsongen, just nu en kvalplats.

Som förväntat lag krigandes i tabellens nedre skikt kommer man så klart att få inrikta sig på att spela smart och försvara sig långa stunder i matcherna. Motståndarna som är etablerade i serien kommer att äga mycket boll, så även för Borlänges del kommer man i de flesta matcherna få koncentrera sig på försvarsspel, fullt naturligt som nykomling, oavsett serietillhörighet man är ny i.

Spelarmässigt sticker redan nämnda Viktor Nyström och Michael Pettersson ut. Det är finfina bandyspelare på den här nivån som skulle platsa i de flesta lag. Viktiga blir så klart också rutinerade duon Marcus Enberg och Mattias Krantz.

Laget leds av f.d. Borlängespelaren Patrik Kinnunen. Den gode Patrik har ett spännande äventyr framför sig att försöka säkra ett nytt kontrakt, i synnerhet då vädret varit milt och Borlänge har allt annat än perfekta förutsättningar att träna och leverera bra med utomhusspel på en knagglig arena.

Mor Örebro räknar vi kallt med att hemmalaget kommer att ha mycket boll och gästerna från Dalarna likt ett SSAB tillverkat stål kommer att försöka freda egna målet med en lågt stående mur av egna spelare.