Gulsvart vände underläge till seger

Vilken härlig bandydag, med två matcher mot Tillberga. Först veteranmatch och sedan BandyAllsvenskan mellan respektive A-lag!

Undertecknad såg endast första halvlek av veteranmatchen men jag måste säga att jag blev smått imponerad av spelet då flertalet har sin karriär bakom sig. ”Gamla” Ösk-stjärnor mot Tillbergas dito spelade som om de aldrig lagt av och stundtals såg man fina prestationen från båda lagen.

Jag måste nämna en som visade att ålder inte är ett problem, Pelle Fosshaug! Vilket spelsinne denne bandylegend visar trots sina 59 år (i februari), imponerad!  Det var andra takter då han vid en match här på ”Vinterstadion” för en massa år sedan lackade ur och skickade upp skridskoskydden upp på taket. Har är mycket lugnare nu kan man konstatera. 

Det var trevligt att se och hälsa på några av Tillbergas spelare som också spelat i Ösk, vilket har hänt flertalet gånger. Den numera aktive elitseriedomaren Andreas Broberg är ett exempel av flera.

Sebastian Brandt i Ösk är en som spelat i Tillberga och det var många vänskapliga kramar efter a-lagsmatchen. Idrotten förbrödrar emellanåt kan man konstatera.

Resultatet då, hur gick det? Om jag inte är felinformerad så vann Tillbergas veteraner med 5-2, tyvärr såg jag ju inte 2:a halvlek. Forne bandystjärnan i Ösk, Christer Larsson som var coach för Ösk, tyckte ändå att de spelade bättre i andra halvlek och konstaterade att om man lägger ihop båda matcherna så vann Ösk! En viss tröst!

Efter veteranmatchen träffades båda lagen på Sääws hylla för en Pytt i panna med öl som verkade uppskattas.

Huvudmatchen idag började med att Tillberga tog initiativet redan från början och gör 0-1 redan efter dryga 5 minuter och trots att Sebastian Lundgren som vanligt gör fina räddningar så gör Tillberga 0-2 efter 11:04. Det här börjar ju inte bra tänkte jag och säkert stor del av publiken, men greppet om matchen var gästernas, definitivt. Det kunde faktiskt kunnat blivit fler mål från det svarta laget. 

Ljuset tändes en aning då Viktor Janérs gör 1-2 vid en hörna efter 38:42 och då återfick man lite hopp i en i övrigt rätt svag Ösk insats. Paussiffrorna således 1-2.

Andra halvlek har ett helt annat utseende då Robin Folkesson, dagens Ösk are, gör 2-2 i den 47:e matchminuten och det dröjde inte länge innan Ösk fick en straff som Linus Doktare säkert slog i mål. Äntligen, nu leder Ösk!

I denna andra halvlek är det ett nytt Ösk vi får se. Plötsligt lyckas man med det som inte funkade i första halvlek så efter 63:31 gör mannen med målgaranti, Linus Doktare, 4-2 efter pass från alltid lika säkre Sebastian Brandt!

Tillberga tog en time out som fick viss effekt och en kvittering till 4-3 av Edvin Porsvald och man börjar undra om, ska dom komma tillbaka nu Västmanlänningarna? Som ofta i liknande situationer böljade spelet fram och tillbaka, matchen står och väger, med skillnaden att Ösk var starkare, ja mycket starkare i hela andra halvlek och inom några minuter rasslade både 5-3, 6-3 och 7-3 in. I vad som står i profixios matchreferat gör Sebastian Brandt 5-3 genom ”vänsterhörna-spelmål”, ass. Robin Folkesson. 6-3 gör Filip Bergman efter ass. från Alex Adeheimer och 7-3 gör bandynestorn Simon Folkesson ett ”spelmål” assisterad av keepern Sebastian Lundgren. Allt detta inom ett par minuter. Då 7:an görs i 89:e minuten så var matchen vunnen!

Vilken scenförändring av Ösk från första halvlek då Tillberga välförtjänt ledde med 1-2 och till andra halvlek då Ösk gör 6-1 på Tillberga. Man tackar för underhållningen!