Galen första halvlek mot KVBS

Örebro svarade för en smått osannolik första halvlek hemma i Behrn Arena på Trettondagen när man spelade derby mot KVBS.

Matchens första 45 minuter slutade galna 13 – 0 till Örebro. Ja, ni hörde rätt! Precis allting stämde på en och samma gång samtidigt som effektiviteten första 45 var monstruös. 13 mål på 16 skott, det är såna siffror varje tränare oftast bara drömmer om.

Örebro rivstartade matchen och hade 4 – 0 efter 08:32 och matchen var naturligtvis avgjord. Men det tog inte slut där. Örebros offensiva spel fortsatte att vara riktigt bra. Man hade en tidigare saknad tajming, ett bättre passningsspel och kom rättvända i flera nivåer vilket faktiskt gjorde att motståndarna ibland såg ut som utställda schackpjäser.

Efter 21:15 stod det 7 – 0 och i halvtid alltså hela 13 – 0 efter att Örebro gjort fyra mål sista sex minuterna. En av förgrundsfigurerna i första halvlek var Filip Bergman;

– Vi är med från start, kan man säga. Sätter tempot direkt, och då var det ju klart efter ett tag. Det kändes som att vi var hundraprocentiga i avsluten, men tittar man mål för mål så sitter de bra. Det går inte att klandra målvakten för dem.

Nej, KVBS målvakter (man bytte under andra halvan av första halvlek), kunde inte göra mycket åt målen Örebro gjorde i första halvlek. Men visst, KVBS hade problem med Örebros spel i första halvlek och såg märkbart tagna ut av Örebros aggressiva och fartfyllda totalbandy.

I andra halvlek var Örebros mål att fortsätta spela på samma sätt. Men idrottspsykologi kombinerat med ett KVBS som stängde ytor bättre i andra och blev mer aggressiva, gjorde att gästerna vann den halvleken med 2 – 1. Det skall dom ha en eloge för då det inte kan ha varit roligt inne i deras dressing room efter första. Filip Bergman igen;

– Det är ju svårt när man leder så stort. Vi pratade i paus om att fortsätta trycka, men det blir inte riktigt så. De kommer ut bättre, gör det svårare för oss. Andra halvlek är ingen katastrof, vi spelar av det. De smäller på mer, och man vill undvika skador i onödan summerar fyramålsskytten Bergman.

I gästande KVBS är det svårt att inte nämna supertalangen Gustaf Doktare. En oerhört intressant spelare som var tillbaka efter skadefrånvaro. Han svarade också för gästernas andra mål i matchen genom att förvalta ett friläge.

I hemmalaget plussar vi extra för försvarstrean igen samt skickar ett baltiskt bastubad till Östersundssonen Filip Bergman för en strålande insats.