Dags för säsongens första utomhusmatch

Säsongen har nu kommit så pass långt att vi kan börja tala om häftiga matcher på riktigt, matcher som kan påverka resten av säsongen. Vill man haka på obesegrade Rättvik är det bara segrar som räknas i helgens dubbelomgång.

I synnerhet för hemmalaget som är i skriande behov av en seger efter en tuff inledning på seriespelet. För Örebros del handlar det om att inte tappa mark mot Rättvik som är obesegrade hittills och som möter Katrineholm hemma under fredagskvällen.

Det är ett Örebro som kommer med positiva vindar i seglen efter två storsegrar på hemmaplan föregående helg. Men det är också ett Örebro som har haft problem med fortsatta sjukdomsbesvär inom laget. I skrivande stund är Elias Sandholm borta en längre tid med körtelfeber och Robin Folkesson är ett mycket osäkert kort inför kväll p.g.a. ihållande sjukdomssymtom. I en redan ganska tunn trupp är det så klart avbräck som känns, särskilt när tilltänkta ersättare också har gått skadade eller sjuka, vilket gjort att Patrik Sjöström (1 match) och Simon Hagström (1 match), gjort comebacker i den gulsvarta tröjan. Och den sistnämnde är högaktuell att åka med på roadtripen till Norrland idag.

Utan etablerade Robin Folkesson måste andra kliva fram istället vilket bl.a. Alexander Strand gjorde i matchen mot Falun förra helgen.

– Det var etremt viktigt för oss att andra klev fram föregående helg och det gjorde verkligen framför allt Alexander och Oscar när det som mest behövdes. Man är alltid lite osäker på vilken betydelse det skall få för spelet när en så pass tung pjäs saknas, men såväl ”Hagge” som de två nyss nämnda spelarna, gjorde det riktigt bra mot Falun och Borlänge och det känns naturligtvis otroligt skönt för hela gruppen. Sedan är det en helt annan sak att möta Ljusdal borta, men jag tror och hoppas att spelarna tar ansvar i Robins eventuella frånvaro och kliver fram även då, det är ett måste ifall vi vill vara med i toppen säger Johan Allansson, Team manager Örebro.

Vädret förväntas bli perfekt för bandy utomhus. Runt nollan på tempen, knappt några vindbyar och väldigt liten risk för nederbörd. Således kan vi se fram emot en lika spännande match som i Supercupfinalen när Ljusdal vann i sudden death. För Örebros del handlar det om att sätta defensiven så att inte hemmalaget får för stora ytor att slå passningar i djupet på. Där är Ljusdal riktigt bra och dom hittar ofta igenom till Jonas Pettersson eller Mathias Brolin Munther längst fram. Tålamod och disciplin blir nyckeln. Vårdar man bollen mot lag som Ljusdal har man goda chanser att vinna, det är snabba omställningar som är något av hemmalagets kännetecken så det gäller att ha lite marginaler i spelet, i synnerhet då iskvaliteten kan mattas av ju längre in i halvlekarna vi kommer.

I spelaren nedan kan du höra Oscar Larssons tankar inför matchen mot Ljusdal;

 

Matchen sänds som PPV på Bandyplay, du hittar den här. Du kan också följa matchen via Livescore på Elitrapport här.

Avslag 19:00 på Idrottsparken i Ljusdal – Let’s go Örebro!