Dags att släppa på handbromsen i offensiven

Vi är inne i en intensiv matchperiod i elitserien just nu och den har blivit än mer intensiv för vissa lag p.g.a. rådande pandemi och sjukdomar i vissa lag.

 

Ett av lagen som drabbades hårt i början på förra veckan är tisdagens motståndare i Behrn Arena, IK Sirius. Nu är man dock på benen igen och man spelade en uppskjuten match mot IFK Motala igår som slutade oavgjort, 3 – 3, efter en sen Motalakvittering på straff i 96:e spelminuten.

Örebro spelade mot Edsbyn i fredags i en match med två helt olika ansikten. Första halvlek är riktigt bra av Örebro, man äger mycket boll och skapar några heta målchanser men som så många gånger för ett lag som har det lite tufft, blev det stolpe ut. I andra halvlek vet vi inte riktigt vad som hände. Edsbyn pulvriserade Örebro som hade det riktigt tufft och som inte alls gick att känna igen från första halvlek, en direkt otäck scenförändring som inte borde vara möjlig och som absolut inte får ske på den här nivån. Kan laget resa sig är frågan? Det är klart att dom kan det även ifall läget är utsatt i tabellen.

– Vi får ta med oss första 25-30 från matchen mot byn hemma. Där visar vi att vi i våra bästa stunder kan störa vilket lag som helst. Tyvärr faller vi ur ramarna fullständigt i andra, sånt skall inte kunna ske men nu hände det. Vi har så klart som grupp analyserat varför det blev så och tror oss ha hittat rätt nycklar för att det inte skall upprepas igen. Vi är rejält revanschsugna och Sirius kommer att få jobba hårt imorgon. Nyckeln till seger blir att det lossnar lite på offensiv planhalva, vi måste släppa på handbromsen där helt enkelt. Det är hög tid för en seger nu säger Johan Allansson i Örebros lagledning.

Gästande Sirius återfinns på en sjundeplats i tabellen på 13 poäng. Örebrofostrade Olle Gabrielsson är en del av det nya tränarteamet inför säsongen som Players Manager. Sirius har framför allt ett vasst anfallsspel med Ted Bergström Heramb och nyförvärvet från Villa, Albin Thomsen, i spetsen. Tillsammans har dessa två spelare gjort 30 mål där Bergström har en framskjuten position i poängligan med sina 24 poäng. Viktig är s klart också målvakten Anton Andersson och lagkapten Ted Haraldsson.

I Örebro har försvarsspelet varit riktigt bra länge nu, undantaget andra halvlek senast mot byn. Man har en trygghet där som räcker långt men skall laget börja att vinna matcher måste det lossna i det offensiva spelet, annars spelar det ingen roll hur bra man agerar defensivt, man måste börja göra ”enkla” mål. Örebro har hittills fått slita som jagade djur på savannen för varje mål man gjort och det blir inte hållbart i längden. Så offensiven blir nyckelfaktorn mot Sirius, att man vågar släppa loss och tror på det man gör och att man är påkopplade inne i ”boxen” där det mesta kan hända, i synnerhet på målvaktsreturer eller inspel.

Kan du inte se matchen på plats så sänds den på Sportbladet, direktlänken har du här. Du kan så klart också följa matchen på elitrapport.

OBS! Att det krävs Covidpass för att komma in i arenan och se matchen om du är över 18 år. Mer info om detta krav, frågor och svar, finner du på länkarna nedan;

Viktig info om Covidpass

Svar på de vanligaste frågorna kring vaccinationsbevis inför tisdagens match