Även matchen mot SAIK hemma inställd

Tyvärr måste vi meddela att även hemmamatchen nu på lördag den 8 januari mot Sandvikens AIK ställs in.

.

Båda lagen har flera spelare med covidliknande symptom som väntar svar på PCR-tester. Därför har klubbarna i samförstånd med förbundet ställt in lördagens match. Vi återkommer med nytt datum och ny tid när detta är fastställt.

– Det var det enda rätta att göra. Vi har ett bekräftar fall, hade flera som insjuknade natten mot tisdag med symptom och efter det har den listan växt ytterligare. Vi testar nu alla spelare med PCR-tester under torsdag och fredag för att se om våra tidiga åtgärder i tisdags med inställd träning och att vi inte setts sedan dess, har begränsat antalet smittofall. Tyvärr hinner vi inte få svar på alla tester innan lördagens match, så där fanns inte något alternativ. Även måndagens match mot Motala, en match som redan skjutits upp en gång, är just nu i farozonen. När vi har alla svar får vi sätta oss ner och se över aktuell status på A-truppen, men jag är inte direkt förhoppningsfull säger Johan Allansson, ledare i Örebro som fortsätter;

– Förbundet tog i alla fall det kloka beslutet att ställa in 4-nationers i Nässjö så att fler datum frigörs för att lägga inställda matcher på. Då kan vi i alla fall sprida ut det lite mer men samtidigt är frågan hur mycket mer vi som liga klarar av att hantera?! Det börjar bli riktigt stökigt nu och omfattningen av covidsymptom i föreningarna är minst sagt stor avslutar Johan.

Vi ber er att hålla ögonen öppna på vår hemsida och våra sociala medier för kontinuerliga uppdateringar kring aktuellt läge. A-lagets verksamhet har legat nere sen i tisdags och gör det till minst söndag lunch. Därefter ser man över situationen och tar ett nytt beslut. Ska det bli match på måndag så behöver laget kunna samlas på söndag och träna, om det blir så återstår att se.