”Vi vill bygga vidare på Bolticmatchen”

Bandyns julafton är här och för Örebro innebär det derby och rivalmöte borta mot Katrineholm, det första Annandagsderbyt i fina Kronfågel Arena, som vi räknar kallt med blir utsåld.

 

– Underbart med bandy igen, julmat och presenter i all ära, bandyns högtidsdag slår allt det med råge. Vi vill bygga vidare på onsdagens insats mot Boltic, tätt, sammansvetsat och noggrant över hela isen. Följer vi vår matchplan och sätter dessa bitar som i matchen mot Boltic, då skall det mycket till för att KVBS skall vinna. Men Annandagen är ju speciell, det är som en slutspelsmatch och tabeller brukar sällan spela någon roll, så det gäller verkligen att vi presterar på toppen av vår kapacitet, annars kan det snabbt gå åt helvete säger Johan Allansson, ledare i Örebro.

Eftermiddagens motståndare, Katrineholm, har haft en ganska tuff säsong så här långt. Men man lyckades vinna en mycket viktig match senast hemma mot LAIK med 4 – 1. Under perioden fram till jul har man också hämtat in AIK Bandys målvakt Adam Björk samt i dagarna lånat Pontus Nordenfors från Hammarby. Det är så klart spelare som tillför rutin och kvalitet.

KVBS stora problem har varit att man inte lyckats göra mål. Etablerade spelare som Linus Doktare och Niklas Eriksson har haft svårt att omsätta skapade chanser i mål, för chanser, ja, det skapar KVBS, ofta i massor. Nu är det Annandagsmatch i en fullsatt arena hemma och vi räknar med att KVBS kommer att vara bättre än det vi fått se hittills under säsongen.

I Örebro är Simon Folkesson tillbaka efter en tids skada. Han tillför enorm rutin och vinnarskalle samtidigt som konkurrensen blir större. Skönt också att för andra matchen i rad har försvarstrean intakt sedan Elias Sandholm gjorde comeback senast hemma mot Boltic efter 6-7 veckors frånvaro p.g.a. sjukdom. Det skänker trygghet och stabilitet till laget som annars skall försöka att bygga vidare på spelet från segern mot Boltic i onsdags.

Vi hoppas på att få se många Örebroare i Katrineholm på den klassiska bandytiden 13:15, det är fri entré och vi räknar med en fullsatt arena i eftermiddag. Kan du inte ta dig till byn så kan du se matchen med Allsvenskans bästa sändningar på Bandyplay. Matchen går också att följa via livescore på Elitrapport.

Vi hoppas att kunna leverera några PLAY intervjuer under förmiddagen kring spelarnas bästa Annandagsminnen och eftermiddagens häftiga derby, håll utkik!