”Vi behöver ert stöd imorgon”

Imorgon lördag spelar Örebro säsongens sista seriematch på hemmaplan. Ert stöd behövs på plats i kampen om att ta en av de två åtråvärda kvalplatserna till Elitserien bakom suveräna seriesegraren IFK Rättvik.

 

Förutsättningarna är som sagt glasklara. Örebro måste vinna de två återstående seriematcherna samtidigt som man behöver hjälp av endera IFK Rättvik på söndag eller Falu BS lördagen den 25/2. Först väntar hemmamatch, säsongens sista i seriespelet, när ett pressat Lidköpings AIK gästar Behrn Arena. Klubben som dränerades på spelare och tränare inför säsongen kämpar för sin Allsvenska status och är inblandad i en minst sagt dramatisk bottenstrid kring det negativa kvalstrecket tillsammans med framför allt Falun och Borlänge. Man har tre poäng tillgodo på dalalagen inför helgens 21:a omgång.

I gästande LAIK har Johan Karlsson gjort tillfällig comeback den senaste tiden och han har så klart tillfört en dimension till i spelet och en hel del rutin till det unga laget. Annars har det mesta handlat om hur bra Per-Anton Sandsjö kunnat vara i LAIK-målet. Rent krasst har man i många matcher varit beroende av storspel från hans sida för att ta poäng. Senast mot Kungälv räckte det sånär hela vägen till en viktig skrällpoäng. Så det är ingen lätt uppgift som väntar Örebro hemma i Behrn Arena. Det kommer att krävas en 100%-ig insats över 90 minuter. Det vore naivt att tro att det ännu en gång skulle sluta som när lagen möttes i Lidköping strax innan jul när Örebro vann med 10 – 3 efter 7 – 0 i andra halvlek.

Dock så är Örebro så klart jättefavoriter i matchen. Ett Örebro som kommer från en mycket stark prestation borta mot serietvåan Åby/Tjureda. Man fick så när med sig båda poängen men efter att 8 av 11 spelare lirat 90+ minuter i matchen p.g.a. skador, så orkade man inte riktigt hålla ihop det hela vägen och Å/T kunde via tre klassmål rädda oavgjort. Det är högst sannolikt att Örebro saknar Filip Bergman och Elias Sandholm imorgon. Men förhoppningsvis är Alexander Strand tillbaka i laget efter att ha blivit pappa för första gången dagarna innan matchen mot Å/T. Strand som kanske varit lagets bästa spelare den senaste tiden, skulle vara ett välkommet tillskott inför de två sista matcherna av seriespelet.

”Vi behöver ert stöd imorgon. Vi har fortsatt en liten chans på kval och vi skall göra allt vi kan för att matchen nere i Kungälv nästa lördag inte skall vara betydelselös. Vi vill bjuda på en stark insats och tacka vår fantastiska hemmapublik för stödet hemma i Behrn Arena under säsongens seriespel. Vad passar då bättre än att avsluta med en seger och sätta press på TB Västerås inför deras match under söndagen hemma mot Rättvik.”

Alexander Strand är tillbaka i laget i lördagens match.

Tyvärr har vi inte lyckats att få till några PLAY intervjuer den senaste tiden. Det saknas även inför helgen. Vi beklagar detta.

Om du inte kan se matchen på plats så kan du se den som PPV här. Du kan också följa matchen via livescore på Elitrapport här.