”Vi är rejält revanschsugna”

Efter Örebros förlust borta mot TB Västerås igår har man inte längre säsongsödet i egna händer. Men det är sekundärt för oss i dagsläget.

 

– Vi är för att uttrycka det milt, ruggigt revanschsugna. Besvikelsen och ilskan igår kväll över insatsen mot TB, dessutom i en toppmatch som gällde oerhört mycket. gick att ta på efteråt. Alla var rörande överens om att det här inte är ok, i synnerhet inte när vi har ett stort stöd från våra supportrar i varje bortamatch. Då får man inte leverera insatser som den mot TB, det är oacceptabelt. Vi var lite tillbaka på ruta 1 igen som i början av säsongen efter ett antal fina insatser, i synnerhet mot Nässjö hemma. Men igår var vi inte där, vi var inte redo att bjuda upp till dans och så får det inte vara, vi måste kunna kräva mer utav oss själva. På den här nivån handlar allt om att vinna, då måste man vara beredd att lägga ner jobbet och det tycker inte jag att vi gör i första halvlek igår. Därför hoppas jag att det blev en dyrköpt läxa och att vi visar upp den enorma revanschlusta alla pratade om i bussen på väg hem. Vi måste spela för märket på bröstet och alla supportrar som stöttar oss i vått och torrt, så enkelt är det summerar Johan Allansson, ledare i Örebro inför matchen mot bottenlaget Västanfors i Smedjebacken senare under lördagen.

Utomhusmatch i någon minusgrad eller två, uppehåll och två lag som kämpar för livet i varsin ände av tabellen, det kan knappast bli bättre förutsättningar för att plocka fram blåstället och kriga i 90 minuter. Vad det sen leder till får vi se efter matchen, men ingen skall kunna se någon annan i ögonen inom gruppen och inte kunna säga att ”Vi gav fan i alla fall allt vi hade idag”. Västanfors förlorade under fredagkvällen hemma mot KVBS i ett viktigt möte i tabellens bottenstrid med 4 – 1 vilket gör att ”Fläkten” lär agera än mer desperat mot Örebro imorgon för att ta poäng.

Det tror vi passar Örebro. Nu är det Örebro som skall vara kalla och skoningslöst straffa motståndarna på dess egna misstag, inte tvärtom. Nico är i en fruktansvärt fin form, det skall Örebro utnyttja. Sätt han i lägen i djupet, på lyft, på hörnor. Det kommer att ge resultat. Låt spelare som Filip Bergman och Alex Adeheimer ha mycket boll, låt dem ta ansvar på rätt sätt och skapa möjligheter för andra. Låt oss se lagkapten Sebastian Eriksson gå i bräschen som han gjort så många gånger förr. Låt oss se det Örebro som vi vet finns därinunder, bort med silkesvantarna och på med blåställen nu, det är dags att leverera en tung insats på bortaplan och skaka liv i drömmarna om kvalspel, ingenting är över förrän domaren blåser i pipan efter 90 minuters spel på Skarpe Nord senare i slutet av februari, glöm inte det!

I Västanfors är det troligt att Albin Bysell ansluter från Broberg/Söderhamn. Tillsammans med Gabriel Augustsson utgör han ett vasst anfallspar i Västanfors. Örebro mönstrar samma trupp som mot TB Västerås igår. Återstår att se hur tränarna lägger upp taktiken i denna svårspelade utomhusmatch och vilka som startar när domaren blåser igång matchen klockan 14:00 på Herosvallen.

Vi hoppas kunna ge er några intervjuer på vår PLAY kanal inför lördagens match. Håll utkik under förmiddagen i våra SoMe.