Tungt slut på 2022 för Örebro

Örebro fortsätter ha det förtvivlat svårt på bortaplan mot övriga lag i toppstriden. Under fredagskvällen förlorade man det heta stormötet mot IF Boltic med 2 - 1 (1 - 1).

 

– Släpper man in två mål borta mot ett så pas bra lag som Boltic så skall det räcka för vinst. Men vår oförmåga på planens sista tredjedel under matchens sista 30 minuter blir avgörande till Boltics fördel. Vi är helt enkelt inte tillräckligt bra där, det är bara att konstatera. Sen tänker jag inte ta någonting från Boltic. Deras defensiva spel var grymt och Westberg i mål var också riktigt bra. Men det är klart att vi skall vinna matchen sett till antalet skapade målchanser. Hörde att Andreas Eriksson tyckte att dom vann välförtjänt över 90 minuter, då såg vi inte samma match kan jag säga. Men visst, det handlar om att göra flest mål och det gör dom samtidigt som dom är stabilla defensivt där vi gör det alldeles för svårt och inte alls hittar vårt annars så fina djupledsspel summerar Johan Allansson, ledare i Örebro och fortsätter;

– Sen kan man ju tycka att förbundet borde tillsätta domare som klarar pressen, vi förlorar inte p.g.a. dom, men dom klarar inte riktigt av att hantera pressen av en stormatch, känslorna på isen och trycket på läktarna. Det är bara att kolla på matchen i repris så tror jag att ni förstår vad jag vill åt, tråkigt, men som sagt, vi förlorar absolut inte p.g.a. dom, vi har oss själva att skylla som inte lyckas göra mål på alla superchanser vi skapar sista 30 minuterna. Vi får slicka såren och komma igen, serien lever i allra högsta grad frånsett förstaplatsen då. Alla slår alla hela tiden och det kommer att bli en rysare in på mållinjen om plats 2 och 3, var så säkra, säger en moloken Allansson samtidigt som han kliver på bussen hem i nattmörkret.

Annars var det Boltic som inledde matchen bäst. Båda lagen spelade riktigt bra försvarsspel och de riktigt heta chanserna uteblev under i stort sett hela första halvlek. Men Boltic kändes mer närvarande och hade framför allt bättre tryck i skridskoåkningen och kom med mer folk i sina anfall. Nu lyckades inte hemmalaget utnyttja detta och istället gjorde Örebro matchens första mål på en hörnretur när Alex Adeheimer satte bollen bakom hemmalagets Joakim Westberg. Boltic skulle dock kvittera strax innan halvtid på hörna med ett fint avslut signerat Anderas Eriksson. Ett mål som kändes onödigt då Örebro överbelastat mot en Bolticspelare i momentet innan, vunnit tillbaka bollen och sedan per omgående spelat den rakt i händerna till Boltic som kunde skapa en hörna och så, ja, pang, mål och en helt annan sist inför andra halvlek.

Där Boltic inledde bäst igen och skapade tre hörnor, hörnor som förblev resultatlösa efter bra försvarsspel av Örebro. Därefter tog Örebro över mer och mer och sista 30 minuterna skapade Örebro en handfull heta målchanser som man normalt gör mål på. Tyvärr ville det sig inte den här kvällen och Boltic lyckades freda det egna hemmamålet med lika delar tur och skicklighet. Istället avgjorde hemmalaget matchen direkt efter en timeout när Lucas Hovlund skrinnade igenom hela Örebro och satte upp bollen för vidöppet mål för Gustav Backman. Boltics retsticka gjorde 2 – 1 till öronbedövande hemmajubel. Örebros kvitteringsjakt var intensiv men utan framgång. Närmmast var man i den 91:a matchminuten men Joakim Westberg gör en fantastisk räddning och returen fastnar på hemmaspelare precis framför mållinjen.

Boltic vinner matchen och planens stora gigant hittar vi i hemmalagets Eric Wallman. Boltics lagkapten är seriens bästa försvarsspelare och det visade han med råge idag. Tråkigt slut på matchen med flera onödiga situationer som en direkt följd av att domarteamet inte klarat av att hålla lagen kalla. Annars en härlig och spännande stormatch med en högljudd hemmaklack. Där är det inte många som slår dom på fingrarna Blues, det är det inte. Örebro får repa mod och komma igen, serien är fortfarande långt ifrån avgjord och det blir en spännande vår 2023, den saken är säker. Örebro kan ta med sig försvarsspelet som återigen var riktigt, riktigt bra. Då svider det förstås extra mycket att förlora.

Matchfakta