Tung förlust mot Rättvik

Örebro förlorade den viktiga bortamatchen mot Rättvik med 3 - 4 (0 - 2) efter att ha svarat för en av säsongens sämre offensiva halvlekar under de första 45 minuterna.

Örebro orkade aldrig riktigt resa sig efter den första halvan av matchen även ifall man pressade tillbaka hemmalaget rejält sista 25 minuterna. Uppförsbacken blev för stor vid 1 -4 och det offensiva spelet första 65 minuterna var den stora orsaken till att Örebro fortsatt är segerlösa i elitserien.

– Det får inte se ut som det gör i första halvlek på offensiv planhalva. Vi saknar skridsko- och bolltempo, slarvar i passningsspelet och spelar helt utan den desperation som krävs inne i motståndarnas straffområde. Jag tror att vi får iväg ett farligt skott på mål första 45. Rättvik försvarar lågt och i andra löser vi det bättre och skapar massor av hörnor när vi kommer runt bra på kanterna. Tyvärr är hörnorna inte tillräckligt bra och vi är aldrig riktigt nära att hota deras ledning även ifall vi forcerar starkt på slutet och kommer upp till 3 – 4. Jag tror att Rättvik hade en ganska bekväm resa idag, i synnerhet i första halvlek. Tyvärr hittar vi inte in i det fina spel vi visat upp mot Hammarby och Bollnäs och även ifall Rättvik inte skapar särskilt mycket heller, så gör dom fyra relativt billiga mål, då blir det tufft för oss, att hela tiden jobba i uppförsbacke summerar Johan Allansson ledare i Örebro.

1 – 0 till hemmalaget kom på en hörnretur signerat comebackande Christian Mickelsson. 2 – 0 sköt Jonas Röine strax innan halvtidsvilan från snäv vinkel ute till vänster. I andra halvlek fick Örebro en mardrömsstart när ett långskott från Jesper Hjelm hittade in i mål. Där och då såg det uppgivet ut men Örebro gjorde en sista kraftansträngning och hade ett kraftigt spelövertag sista 25 minuterna. Man kom runt bättre på kanterna och skapade en hel del halvchanser och någon boll räddades på mållinjen innan Robin Folkesson reducerade till 1 – 3 i matchminut 80 på ett skott som nog Anton Svensson borde ha räddat. Örebro fortsatte att forcera på slutet men fick inte in bollen trots flera kalabalikartade situationer inne i Rättviks straffområde. Ett tag trodde man nästan att Rättviks sportchef Dan Hjelm skulle riva av sig håret i ren frustration men han och alla andra blev lite lugnare när Christian Mickelsson gjorde 4 – 1 på hörna i 88:e matchminuten. Ridå ner även ifall Örebro reducerade två gånger om och snyggade till siffrorna till 3 – 4.

Det spelar dock mindre roll en sån här kväll. Det handlar om att göra mål och vinna matcher och där lyckades man inte denna söndagseftermiddag. Inget utav lagen spelade någon särskilt bra bandy men Rättvik fick in sina skott, så mycket mer än just målen skapade faktiskt inte hemmalaget. För Örebro handlar det nu om att knyta näven och jobba ännu hårdare i nästa match. Lagen i serien är så pass bra så presterar man inte på en hög och jämn nivå i 90 minuter, ja, då vinner man inte, så enkelt är det. Det fick Örebro bittert erfara denna söndag. Nu måste man få ordning på hörnslagen, 14 hörnor idag men få ens på mål, och det offensiva spelet, noggrannheten. Viktigt ändå till slut att ta med sig de positiva inslag som fanns från matchen. Defensiven är återigen bra, den kan vi inte ha särskilt många synpunkter på. Man släpper inte till mycket.

Örebro har sina bästa i försvararna Theo Lewerin och Sebastian Eriksson. I hemmalaget gör Christian Mickelsson det han var tillbaka för, mål, och blir den tunga på vågen som hemmalaget saknat senaste tiden. Elliot Fröjd också mycket pigg med fin skridskoåkning.

Matchfakta

PLAY: Höjdpunkter från matchen