Tränare klara: Här har ni kvartetten som skall ta Örebro framåt

Sedan Max Eriksson valde att lämna sitt uppdrag som huvudtränare för ÖSK Bandy har klubben jobbat hårt för att få till en ny ledning och nu äntligen är alla bitar på plats och vi kan presentera vilka som kommer föra laget framåt.

 

Det handlar om kvartetten; Patrik Sjöström, Niclas Holmgren, Pär Eriksson och Jacob Claesson.

Patrik Sjöström kommer att ha huvudansvaret och få stöttning av övriga tränarteamet.

Patrik har ett välfyllt CV som spelare och förutom moderklubben ÖSK varit verksam i Västerås SK, AIK, Jenisej (Ryssland) och det svenska landslaget. Patrik avslutade sin spelarkarriär 2020 efter en svår knäskada och detta blir nu hans första tränaruppdrag.

– Både jag och styrelsen är supernöjda med den här lösningen som vi lyckats få till och tror stenhårt på att det kommer bli riktigt bra. När Max meddelade att han skulle steppa ned så var Putte Sjöström den förste jag tänkte på och kontaktade och lyckligtvis så var han sugen på att komma tillbaka till Örebro och jobba som tränare. Putte har erfarenhet av spel på högsta nivå och enormt mycket kunskap att dela med sig av, inte minst gällande försvarsspel. Man hade ju mer än gärna sett att Putte kommit tillbaka som spelare, men tyvärr tillåter inte hans dåliga knä något mer spel. Men jag är verkligen glad att han känner starkt för klubben och vill bidra som tränare istället, för jag tror han har enormt mycket att ge där också säger sportchefen Johan Blom och fortsätter;

– Att Holma blir kvar är minst lika viktigt, han är uppskattad för sitt arbete och en vass pådrivare som kan klubben utan och innan och vet hur vi ska spela och uppträda på isen. Min känsla är att Holma och Putte kommer funka klockrent tillsammans, att dom känner varandra sen tidigare är såklart också en stor fördel fortsätter Blom.

Till deras hjälp så kommer Pär Eriksson och Jacob Claesson att finnas till hands. Två välkända bandyprofiler i ÖSK, Pär har dessutom en gedigen tränarutbildning på högsta internationella nivå inom bandyn och han kommer bli viktig direkt med sin stora kunskap kring fysträning när försäsongen kickar igång nästa vecka.

– Pär har ju haft alla möjliga roller i klubben tidigare, inte minst som tränare. Det var flera spelare som hörde av sig till mig och vill ha med Pär runt laget igen, sånt är naturligtvis roligt, och kul att Pär kände att tiden och motivationen fanns igen och valde att kliva på tåget. Pär kommer ha våra unga spelare som fokusområde och hjälpa dom att utvecklas samt vara en brygga mellan A och B-lag, en roll som jag tror är perfekt för honom och hans ledaregenskaper fortsätter Johan.

– Jacob och hans energi kommer betyda mycket att få in, han har också ett bra taktiskt öga och kan se detaljer. Jacob brinner verkligen för bandysporten och har en fin historia som målvakt hos oss, så det blir naturligt att han kommer hålla lite extra koll på målvakterna i truppen och ge dom tips och jobba med deras utveckling summerar Blom innan han avslutar med det kanske viktigaste kring de fyra nya tränarna;

– Att samtliga ledare har en spelarbakgrund i klubben ser jag som väldigt positivt och att det är från lite olika tidsepoker, jag tror vi kommer ha nytta av att alla tränare verkligen vet vad som krävs för att spela i ÖSK och vilket DNA klubben har. Vi vill bygga så lokalt vi kan och då är det såklart positivt att alla bor i stan sen många år och har full koll på Örebrobandyn. Som sagt, alla inblandade är riktigt glada för att det är just dessa fyra herrar som ska träna ÖSK nästa säsong.

Samtliga tränarkontrakt är skrivna över säsongen 2022/23.

Vi skall försöka få till en PLAY intervju med kvartetten under nästa vecka när försäsongen drar igång.