Till Vetlanda med revansch i sikte

Den ökade smittspridningen i samhället har gjort att matcher tvingats att flyttas med kort varsel. Örebro skulle ha spelat i tisdags borta mot Motala, men icke. Istället vänder vi nu blickarna mot Smålands djupa skogar

där Vetlanda BK står för motståndet när elitserien i bandy går in på speldag 18 torsdag 30 december. Örebro är ute efter revansch efter den något snöpliga förlusten hemma i Behrn Arena mot Vetlanda under seriens första hälft. En stabil 4 – 1 ledning blev till förlust med 4 – 5 i slutminuterna. Örebro har fått någon extra dags återhämtning i kropparna, välbehövligt om ni frågar oss, medan Vetlanda kommer från en 3 – 9 förlust hemma mot Edsbyn igår, tisdag.

Vetlanda placerar sig på en elfte plats i tabellen på 14 inspelade poäng. Ser man tillbaka på den första halvan av seriespelet så har smålänningarnas ojämnhet varit det som det har pratats mest om. Man har blandat bra insatser med riktigt svaga och har väl heller inte varit särskilt nöjda med avsaknaden av jämnhet i prestationerna. Joakim Andersson har varit alldeles för ensam och spelare som Emil Fedorov, Pontus Blomberg och Philip Lennartsson har inte riktigt stått att känna igen. Vetlanda har ett i grunden spännande lagbygge men söker förtvivlat efter jämnheten i sina prestationer, något som kan kosta en slutspelsplats, ja, kanske rent utav leda till kvalspel för att hänga kvar.

Örebro åker till Vetlanda helt utan press, det kan liksom bara bli bättre från där laget befinner sig nu rent spel- och poängmässigt. Örebro kan gå ut och spela avslappnat, försöka hitta tryggheten och glädjen i bandyn igen och framför allt, man skall gå ut och kriga för varandra i 90 minuter. Vad som sedan står på resultattavlan efter slutsignalen får man ta då, bara man som lag känner att man gjort sitt allra yttersta för att göra en bra insats som man kan gå rakryggade från, en insats där man tagit kliv från de senaste matchernas tuffa motgångar. Kort och gott, Örebro har allt att vinna, all press ligger på hemmalaget Vetlanda och det tror vi kommer att betyda att en stor del av den tunga press laget haft på sig senaste veckorna kommer att släppa från dess axlar.

Mot Vetlanda brukar fasta situationer alltid få en stor roll i matcherna, så där hoppas vi att det lossnar rejält imorgon. För Örebro gäller det framför allt att ha koll på Joakim Anderssons och Filip Bringes åkningar i djupled. Vetlanda vill gärna hitta dom med lyft och flipp i djupet, och där är dom riktigt vassa. Vi tror på två lag som kommer att försvara sig ganska lågt så det skall bli spännande att se vilka offensiva modeller respektive tränare applicerar på lagen för att luckra upp muren längst bak.

Vetlandas tre bästa poängspelare

Joakim Andersson, 26 poäng – Filip Bring 17 poäng – Albin Renholm 14 poäng

Örebros bästa poängspelare

Vilgot Sjölander 13 poäng – Robin Folkesson 7 poäng – Martin Flodström 7 poäng

Vetlandas offensiva stats

Antal hörnor: 143/17 (12%) – Antal straffar: 3/1 (33%)

Örebro offensiva stats

Antal hörnor: 117/7 (6%) – Antal straffar: 5/1 (20%)

I utvisningsligan ligger Vetlanda och Örebro längst ned i tabellen, på 15:e respektive 16:e plats. Vetlanda har 400 minuter på kontot, Örebro 410.

I spelaren nedan kan ni höra Robin Folkessons tankar inför torsdagens match borta mot Vetlanda.

 

Matchen går för er som inte är på plats att se på Sportbladet. Du kan också följa matchen via elitrapport.