Svidande förlust i genrepet

Örebro förlorar till slut en högdramatisk final i Supercupen med 6 - 5 efter att veteranen Jonas Pettersson hittat rätt fram till 6 - 5 i förlängningens andra minut.

 

– Så klart oerhört tungt och lite onödigt kan jag tycka. Vi inleder så fantastiskt bra första 25-30 och spelar aggressivt och får utdelning framåt på vårt spel. Sen när vi leder fortsätter vi att spela bra en period till innan vi ger dom momentum och energi in mot andra halvlek via två reduceringsmål på omställningar när vi tappar boll p.g.a. naivitet, vi gick ju fram med 8 man högt upp där. Sen har vi visserligen 4 – 2 och 5 – 4 i andra halvlek, men det känns aldrig riktigt som att vi hittar lugnet och tryggheten igen i spelet. Dom gör väl 4 av 5 mål under ordinarie tid på att straffa oss på våra egna misstag, så det är klart att det är svårt att känna någon form av glädje och stolthet då summerar Johan Allansson och fortsätter; Vi borde känna till Ljusdals oerhörda kvaliteter i sitt omställningsspel, förstår inte hur vi ibland kan gå fram med så mycket folk. Det måste finnas lite tanke i det vi gör.

Filip Bergman svarade för två mål och hade bud på mer och gjorde en fin match.

Örebro inledde annars som sagt matchen oerhört bra. Första 25 minuterna för det egentligen bara ett lag på isen och Ljusdal så chockat ut av Örebros aggressiva och höga försvarsspel. Med bollen i egen ägo gjorde också Örebro det mesta rätt. Man spelade enkelet och smart och spelare kom i rätt åkningar varför man gjorde det väldigt jobbigt för Ljusdal att försvara sig och Örebro ledde också med 3 – 0 efter 17.5 minuter efter mål av Jakob Sjölander, Filip Bergman och Nico Nevalainen. Och man hade bud på mer. Första 25 minuterna är troligen säsongens bästa period spelmässigt hittills och med lite mera flyt hade man gjort både ett och två mål till.

Istället leder bolltapp til två snabba reduceringsmål för Ljusdal som på så sätt får momentum och energi med sig in i halvtidsvilan. Andra halvlek inleddes med hela havet stormar bandy och båda lagen är nära att göra mål innan Simon Folkesson svarade för en stark individuell insats där han inne i straffområdet hittade en fristående Filip Bergman med en klassisk snett inåt bakåt passning. Bergman satte säkert bollen i mål fram till 4 – 2. Skulle Örebro bevaka och spela enkelt och smart nu? Nej, Ljusdal tog ganska snart över taktpinnen och spelet ute på isen och lyckades få in såväl 4 – 3 som en kvittering till 4 – 4 på under fyra minuter och det var match igen. Någon boll i virket senare släppte Mathias Brolin Munther ut en boll till vad han trodde var en LBK hörna. Men istället Örebros boll och hela Ljusdal verkade fokusera på det domslutet. Kimmen blixtsnabbt ut med bollen till Jakob Sjölander med oceaner av is att åka på och ensam med Patrik Aihonen gjorde han inget misstag. 5 – 4 Örebro efter ett mål som kan knäcka vilket motstånd som helst. Men Ljusdal reste sig på nytt.

Det blev ett tungt fall för Örebro till slut

Kvitteringen till 5 – 5 av en i matchen riktigt bra och effektiv Mathias Brolin Munther. Förlängning väntade och där vi trodde på en avvaktande och försiktig matchbild satte veteranen Jonas Pettersson bollen i mål för Ljusdalsseger i den andra förlängningsminuten. Cupseger för Ljusdal och vi kan bara gratulera dom till den triumfen. Idrott på den här nivån handlar om att vinna matcher och den här gången var Ljusdal kyligast, ett Ljusdal som hade sina främsta spelare i Rasmus Gustafsson och Mathias Brolin Munther. I Örebro gör Filip Bergman en fin insats och han hade med lite mera flytt gjort både 1- och 2 mål till. Även Jakob Sjölander gör det riktigt bra i en match som helt var de bra lagens anfallares.

– Jag tycker att vi börjar matchen på ett fantastiskt sätt, med hög delaktighet. Vi har chanser för att göra ytterligare något mål. Sen blir vi lite övermodiga, går iväg med för mycket folk och ger Ljusdal möjlighet att kontra på oss och där är de vassa. Vi tar med oss första 35 minuterna först och främst och får jobba vidare med besluten vi tar och hur vi värderar olika situationer ute på isen. Vi gratulerar Ljusdal till vinsten och laddar om för den stundande premiärveckan kommenterar coachen Jacob Classon.

Svampen levererade på läktaren – Tack för stödet!

Örebro får som Johan och Jacbob är inne på, ta med sig första 25-30 minuterna i matchen och försöka applicera det över längre perioder. Det är alltid tungt att förlora när man håller på med det här för att vinna matcher. Men Örebro kommer igen. Vi är helt övertygade om att man vänder det här till någonting positivt i seriespelet. Därmed fick vi samma avslut på försäsongen som senast Örebro spelade i Allsvenskan. Ni minns väl hur det gick då?!

I spelaren nedan kan ni se highlights från söndagens final.

Matchfakta