Svårt motstånd i Supercupen: ÖSK faller mot rutinerade Falu BS med 3-5

I en spännande drabbning i Supercupen ställdes ÖSK mot anrika Falu BS, där tidiga mål satte tonen. Trots kämpainsats föll ÖSK med 3-5, och blickar nu framåt mot träningsmatcher inför seriepremiären den 28 oktober.

 

Förlust med 3-5 i Supercupen mot anrika Falu BS! Det började redan i 2:a matchminuten med 0-1 till Falun och redan där fick man känslan att detta inte kommer att bli Ösk´s dag. Falun så pigga ut, raska på skridskorna och tuggade på med flera hörnor som resultat. Man fick dock hoppet åter då Elias Sandholm sätter 1-1 efter en vänsterhörna, pass Sebastian Brandt efter 12:58.

Sedan tar Ösk ledningen med 2-1, som Sebastian Brandt gör efter assist från Fabian Fägersten efter 27:09. Här börjar man tänka att känslan trots tidigt baklängesmål var fel. Hemmalaget spelade stundtals rätt bra men Falun hade inte gett upp utan radar upp fyra vänsterhörnor på raken efter 2-1 målet, och på den femte gör dom 2-2 vilket var halvtidsresultatet.

Här stod matchen och vägde men Falun var farliga gång på gång och lämnade inte Öskförsvaret någon ro. 2-3 blev den naturliga utvecklingen i 58:e matchminuten på ett spelmål som följdes av ytterligare ett till 2-4 i 66:e.

Från och till var det mycket grinigt i båda lagen med diverse utvisningar som följd och det blev till slut en Ösk straff som Filip Bergman säkert placerade i mål till 3-4. Nu stod man och hoppades att 4-4 skulle komma men tyvärr så gör Falun 3-5 i matchminut 92.

I det stora hela får man nog säga att de vinner välförtjänt och hade inte Sebastian Lundgren i Ösk-målet gjort en stormatch så vet man inte hur det slutat. Att notera är att Sebastian Brandt åter gör poäng, 1 mål och 1 assist och att två av de yngre spelarna, Elias Sandberg och Fabian Fägersten bidrar med mål och assist.

Av de övriga spelarna så gör dom stabila insatser men hade inte riktigt farten och delvis turen på sin sida denna dag. Falunspelarna hade tydligen vaknat på rätt sida och vann välförtjänt.

Slutresultatet innebär att det inte blir nån finalhelg i Supercupen så här kommer någon eller fler träningsmatcher att fortsätta uppladdningen inför seriepremiären som sker på bortaplan i Västerås mot Tillberga den 28/10.