Svag inledning gav ny förlust

Gästande Frillesås vann tisdagskvällens match i Behrn Arena med 5 - 1 (3 - 1). Frillesås kom ut hungriga till matchstart medan Örebro tyvärr såg ut att vilja vara någon annanstans. Så var det så klart inte.

 

Men helt klart är att laget inte var tillräckligt påkopplat första femton minuterna för att leverera på den nivå som krävs för att man skall ha en god chans att vinna i Elitserien. Frillesås gick fram till 3 – 0 på dryga femton minuter och gästerna behövde inte förta sig. Örebros spel på egen planhalva höll inte måttet i inledningen och då blir man straffade, oavsett motstånd. Nej, det är en tuff verklighet att vakna upp till imorgon för laget men nu gäller det att analysera, se vilka parametrar man måste ändra på för att nå upp på en nivå som gör att man på allvar kan tävla om poängen. För poäng måste det bli snart, så krass är verkligheten. Men tillbaka till matchen.

Frillesås styrka är helt klart den tajta defensiven. Örebro ägde spelet sista 75 minuterna men har tyvärr för många nästan avslut och gör man bara 1 mål på 16 skott, ja, då vinner man inga matcher oavsett motstånd eller serie. Örebro skapade tillräckligt för att vända matchen medan Frillesås låg på kontringar, flera av dom bitvis riktigt farliga. Tyvärr fick man inte in det där reduceringsmålet som hade gett extra energi och när man vid underläge 1 – 3 bränner en straff så börjar man uppträda alltför stressigt och istället som så ofta i såna här moment, en spelvändning, ett skott mot en skymd hemmamålvakt och 1 – 4. Ett psykologiskt oerhört viktigt mål som fullständigt sög musten ur Örebro. Örebro inkasserade tredje raka förlusten och har fått en tuff inledning på återkomsten till landets högsta serie.

Robin Folkesson var riktigt besviken efter matchen och gav tydligt uttryck för det till så väl oss på redaktionen som till lokal media på plats.

– Det är fruktansvärt respektlöst mot förening, publik, allting, så som vi beter oss första 20 minuterna. Fruktansvärt respektlöst. Ligger man under med 3-0 så tidigt i matchen är det skaplig uppförsbacke. Enda lösningen, menar han – hem och se sig själv i spegeln. Sen är vi där framme för dåliga, vi gör inte dem där brunkarmålen som man måste göra i den här typen av matcher. Som tur är hinner man inte tänka så mycket, det är ny match redan på fredag. Nu måste vi börja vinna annars är den här serien redan avgjord.

Frillesås gör en stabil insats defensivt och har ikväll spelare som befinner sig på rätt ställe vid rätt tillfälle. Som t.ex. Sergej Pochkunov som gör två viktiga mål inne i boxen. En annan spelare som imponerade var unga Gustav Friman. Vilken potential den spelaren har. I Örebro var det återigen en målvakt som stod för den främsta insatsen, Joakim Bergqvist.

Avslutningsvis, ett stort tack till publiken för stödet matchen igenom.