Storförlust mot Västerås

Det blev aldrig någon riktig nerv i den för många bandyälskare efterlängtade derbyfesten mellan Örebro och Västerås.

Västerås effektivitet i första halvlek var imponerande samtidigt som Örebro inte riktigt var där i eget straffområde. Örebro hängde med bra spelmässigt första 35 minuterna och skapade minst lika mycket chanser som gästerna men tyvärr var man inte riktigt där i straffområdet på de många returer som Henrik Kjellson släppte. 0 – 5 på resultattavlan kändes kraftigt i överkant just då men Västerås gjorde det man brukar och som man är väldigt bra på, gick runt på kanterna och slängde in bollar framför mål och där var man näst intill alltid först på bollen och många gånger resulterade det också i mål.

Att Västerås är ett bra lag visste vi, men 1 – 10 är för stora siffror, i synnerhet då inte Västerås imponerade nämnvärt. Å andra sidan behövde dom heller inte förta sig för att göra processen kort med Örebro. Niclas Holmgren, en av Örebros tränare summerar matchen till pressen efteråt:

– Jag tycker nästan att det var sämre i dag än mot Villa. De gör ju mål på allt i dag, på alla målchanser de har. Det räcker att de kommer runt på kanten och kastar in bollen så får de slå in varenda boll. Det är det som jag är så förbannad på, säger han och fortsätter:

– Sedan hade vi säkert fått stryk ändå – men Västerås var inte ens bra i dag om vi ska vara helt ärliga. I första halvlek hade de sju målchanser och gjorde sex mål. De gick runt på kanten gång på gång – vilket var det enda vi hade pratat om inför matchen: ”De kommer gå runt på kanten och kasta in bollen och det enda vi ska göra är att ta markering.” Så blir det 1–0, 2–0, 3–0 på exakt samma saker. Då blir det tungjobbat. Vi har inte råd att släppa in tio mål mot de här, för så bra är inte Västerås. De är hästlängder efter Villa. Visst, vi hade kunnat få stryk med 6–4 och fått med oss en bra känsla. Vi var för oheta i straffområdet också. Vi gick runt jättemånga gånger och fick in den i straffområdet – men vi var inte med. Och när vi fick iväg skott och det blev retur – så var ingen där avslutar Holmgren.
Avslutningsvis skall väl sägas med en stor portion ärlighet i rösten, att det inte är matcherna i dom två första omgångarna Örebro skall vinna.
Däremot är det så klart för mycket med 25 insläppta mål på två matcher. Det krävs en markant nivåhöjning nu när Elitserien börjar på allvar för Örebros del med match mot Frillesås hemma om exakt en vecka. Och det tror vi också att alla är mycket väl medvetna om.