Seger mot Kalix efter krampaktig insats

Örebro vann söndagens hemmamatch mot Kalix Bandy med 7 - 5 efter 3 - 2 i halvtid. Gästerna bet sig kvar i matchen som en otäck fästing från en bättre idyllisk skärgårdsö i Stockholm men hemmalaget redde ut stormen till slut.

 

– Det var tufft där ute idag. Någon sorts dålig cocktail blandad med slitna kroppar och huvuden och viss nonchalans gjorde att det blev en riktig rysare av det här. Vi tog det inte riktigt på allvar i första halvlek, men som tur är hade vi tillräcklig tyngd för att hålla undan och vinna och det är trots allt segrarna som räknas, det är därför vi håller på kommenterar Johan Allansson, ledare i Örebro.

Nej, Örebro hade det riktigt tufft i första halvlek när gästande Kalix gick ut och bara körde. Gästerna hittade ytor i mitten på Örebros planhalva och åkte betydligt mycket mera skridskor än hemmalaget vilket bitvis skapade problem för hemmaspelarna. Kalix styrka är dess fina skytte och det visade man prov på två gånger om i första halvlek. 1- 0 på ett hårt skott utifrån efter ett bolltapp av hemmalaget och kvitteringen till 2 – 2 på hörna när Jimmy Berglund hittade rätt. Innan dessa hade Örebro först gjort 1 – 1 genom Oscar Larsson och sedan 2 – 1 på en fin soloprestation av Robin Folkesson.

I en svängig första halvlek skapade ändå Örebro de hetaste målchanserna men skärpan fanns inte riktigt där framför mål samtidigt som gästernas målvakt Joel Snäll storspelade. Örebros målsättning måste ha varit att åka mer skridskor och bli mer resoluta i andra halvlek. Att möte upp Kalix med ett mera fysiskt spel. Istället kom gästernas ytterhalvor ut som nya spelare i andra halvlek. Khrapenkov och Rintala anförde i gästernas offensiv och man skapade en hel del oreda. Det var ändå Örebro som gjorde första målet när Nico Nevalainen gjorde 4 – 2 med ett välplacerat skott på en omställning, fint framspelad av Martin Flodström.

Men Kalix skulle bita sig kvar likt en jobbig fästing och reducerade ganska omgående till 4 – 3. Örebro gjorde inte långt senare ett vackert 5 – 3 mål genom Vilgot Sjölander. Skulle Örebro fortsätta att pumpa på nu och Kalix falla tillbaka likt dom gjorde mot KVBS under lördagen? Nej, Kalix reducerade ännu en gång när Jimmy Berglund satte ett frislag från snäv vinkel. Ett mål som man som lag bara inte får släppa in, i synnerhet inte om man har motståndarnas skytte som en fokuspunkt.

Örebro svarade med att göra 6 – 4 genom Martin Flodström på hörna innan gästerna mindre än minuten senare reducerade till 6 – 5 på en målvaktsretur sedan Sebastian Lundgren i hemmamålet räddat ensam mot Johan Sundquist. Målet inprickat av planens yngsta spelare, Vidar Fredriksson, 14 år. Men närmare än 6 – 5 kom aldrig gästerna. Örebros 7 – 5 mål var matchens vackraste. Där gick bollen som på ett snöre och Jakob Sjölander avslutade elegant anfallet ensam med Joel Snäll i Kalixmålet. Var dramatiken över då? Nej, Kalix hade en del farligheter i slutskedet. Bl.a. fick man en straff sent i matchen och Johan Sundquist klev fram. Mål där och det hade kunnat bli riktigt skakigt. Men Sebastian Lundgren svarade för en högklassig räddning och segern var räddad.

Två poäng är det som räknas men Örebro har en hel del att jobba med. Man har oerhört svårt att få tag i lyften längst fram. Man åker inte tillräckligt mycket skridskor sett över 90 minuter och det straffar sig mot lag som bara kör, då måste man klara av att möta upp med samma medel. Och sen måste man lära sig att vara påkopplade från minut 1 oavsett motstånd. Låt gå att man är slitna med en match i kroppen men det var motståndarna också. Nu gick det skönt nog vägen och ödet har man tillbaka i egna händer. Frånvaron på Filip Bergman oroar så klart, det märktes att han saknades idag.

– Två poäng är alltid två poäng, det gäller att hämta in dem. Särskilt nu i slutet. Men det var en konstig match. Det är tufft att ladda om, både i kroppen och skallen. Så man är lite trött nu. Men skönt att vi vann båda, nu är vi med i rejset om en kvalplats kommenterar tvåmålsskytten Jakob Sjölander.

Bäst i gästande Kalix, målvakten Joel Snäll, Anton Khrapenkov och Jimmy Berglund. I hemmalaget svarar trion Jakob Sjölander, Martin Flodström och Alex Adeheimer för starka insatser. Närmast väntar ännu en Do or Die match för Örebro när man skall försöka bryta trenden på bortaplan nere i Åby Arena mot serietvåan Åby/Tjureda om drygt en vecka.

Matchfakta

Martin Flodström efter 7 – 5 segern mot Kalix