Premiärdagen är äntligen här

Dagen är här – 12 års lång väntan är över. Örebro är tillbaka i bandyns finrum & ikväll är det premiär hemma i Behrn Arena när regerande svenska mästarna & cupmästarna, Villa Lidköping, gästar oss för Elitseriepremiär!

Lagen möttes 17 september i en hemsk match med Örebroögon sett. Att möta världens kanske just nu bästa bandylag med ett pass på stor is och ett par spelare borta är ingen bra idé. 1 – 16 på resultattavlan vittnar tydligt om den saken. Dock kom det en hel del positivt ur den där hemska starten på försäsongen. Det blev en tydlig fingervisning om vad som krävs på den här nivån och mot sådant här motstånd för att ge dom en match.

Örebro har sedan dess sakta men säkert höjt nivån flera gånger om i sitt spel och man har visat att man hör hemma på den här nivån under slutet av försäsongen när man besegrat tre elitserielag och förlorat med uddamålet, 5 – 6, borta mot Vetlanda. I Örebro är dessutom spelare som dragits med efterhängsna skador tillbaka vilket betyder oerhört mycket för helheten, inte minst karaktärsmässigt. Örebro är redo och rustade för fest och hoppas kunna ge Villa en rejäl match denna fredagskväll. Som spelare, ledare, supportrar och partners har längtat efter denna dag, över 550 dagar utan publik. Nu får vi välkomna er till den största festen på mycket länge i Behrn Arena.

I gästande Villa Lidköping återfinns flera världsstjärnor inom bandyn, tillika landslagsspelare. Mest intressant blir så klart Örebroprodukten Erik Säfström som inte varit hemma på is i Behrn Arena sedan han lämnade för 12 år sedan. Det blir också hans första tävlingsmatch mot Örebro. Andra profilstarka spelare i VLBK är Martin Karlsson, Joel Broberg, Felix Phersson och Christofer Edlund.

Villa har gjort en stark försäsong och är tippade av 11 utav 16 lag att vinna SM-guld den här säsongen. Återstår att se ikväll om Örebro kan sätta käppar i hjulen för gästerna redan i omgång 1, det är i alla fall målet med denna festkväll i bandyns tecken.

Varmt välkomna till Behrn Arena! Kom i god tid så undviker vi köbildning i entréerna. Se till att vara på plats senast 18:45 så att ni kan sjunga med i vår ÖSK hymn, Elden Inuti. Låt festen börja!