ÖSK Bandy Säkrar Stabil Vinst mot Surte

ÖSK Bandy dominans i komfortabel vinst mot Surte samtidigt som de hedrar minnet av världsmästaren Lars-Ove Sjödin.

 

Komfortabel seger mot Surte!

Laget som besitter sistaplatsen i BandyAllsvenskan visade sig vara den munsbit för Ösk Bandy som många tippat. Trots att två normalt ordinarie spelare, Robin och Simon Folkesson vilade var det aldrig nåt snack om saken.

Ösk dominerade hela matchen och gav egentligen inte Surte en chans att göra match av det hela. Det hade inte gått 2 minuter innan den notoriske målskytten Linus Doktare gjort 1-0, assisterad av Olle Ekholm.

I den 20:e matchminuten kom 2:an, denna gång genom Oscar Larsson, assisterad av passningsspecialisten Alex Adeheimer. Kändes nog bra för Larsson som varit nära några gånger och bollen hoppat över klubban vid öppna lägen!

Offensiven fortsatte, och en av planens giganter, den elegant skrinnande Filip Bergman gör 3-0, efter 22:37. Han var inte nöjd med det utan han gör 4-0 i 25:e och redan då kändes matchen avgjord.

Sedan följde ett par bortdömda mål pga. offside, räddningar av stabile Sebastian Lundgren, några utvisningar av Ösk:are, men det resulterade inte i några mål i baken eller större farligheter, till det var Surte inte farliga nog. I stället får Ösk en straff som säkert sköts i mål av Linus Doktare efter att han själv blivit fälld, 5-0 (40:19) som också blev halvtidresultatet!

Till andra kommer Surte ut riktigt bra och får också göra ett reducerande mål i 49:e till 5-1 av deras Oscar Larsson, namne till Ösk:s!

Sedan fick vi vänta ett tag till 65:e minuten då Filip Berman på hörna, från Adeheimer gör 6-1.

7-1 kommer i 68:e genom Linus Doktare efter assist från Victor Janérs, strax därpå tar Surte Timeout för att stoppa blödningen och i viss mån så lyckas man med det, för ett tag men på en vänsterhörna i 84:e gör slitvargen Sebastian Brandt 8-1 som får bli slutresultatet.

I morgon mot IFK Kungälv blir det andra bullar, där finns mycket mer kvalité så då behövs nog bröderna Folkesson för att mota det motståndet!

Till ”matchens lirare” i Ösk valdes Linus Doktare och i Kungälv lagkaptenen Robin Björkestam.

 

Ösk Bandy sörjer en världsmästare!

Före matchen var det en tyst minut till minne av Lars-Ove Sjödin som nyligen avlidit. Christer Blom höll ett kort tal i samband med detta. LoS, som han kallades föddes 1953-01-14 och avled den 15 november, han blev 70 år.

Christer Blom

Han spelade 14 säsonger i Ösk Bandy, 292 matcher och gjorde 109 mål, men hann också med att spela i Västerås SK och BK Forward.

Lars-Ove Sjödin blev dubbel världsmästare och ”stor grabb” nr 173, tillsammans med Olle Sääw Nr 83, Orvar Bergmark Nr 87, Tage Magnusson Nr 89, Sven Bergström Nr 95 m.fl. Han spelade fem VM och vann två guld och tre silver. (Erik Säfström är också dubbel världsmästare men spelade inte i Ösk då).

LoS var också med i det Svenska landslag som för första gången vann mot dåtidens storhet i bandyvärlden, Sovjet! Man vann med 6-1 och blev mästare inför storpublik, 35 000 personer i Sovjet, 1981.

I Sverige hade han fem sm-guld.

Ösk Bandy delar sorgen med hans familj, barnen Mikael och Victoria, barnbarn, hans systrar Kerstin och Inger samt många bandyvänner i Örebro och övriga Sverige.