Örebroseger i premiären

Örebro vann den tidiga lördagseftermiddagens seriepremiär hemma i Behrn Arena med 7 - 2 mot Surfa Bandy efter 3 - 1 i halvtid. På en sliten och hoppig is där bandy spelats non stop sedan 18:00 på fredagskvällen (Kosa Natta),

kunde alltså hemmalaget till slut vinna tämligen komfortabelt över nykomlingen Surte.

Inför en högljudd publik, två sjungande klackar, inledde Örebro riktigt starkt första 20 minuterna och 2 – 0 på resultattavlan borde ha varit betydligt mer. Man spelade en tempostark och aggressiv bandy där man utnyttjade hela isen. Gästerna fick inte en lugn sekund i inledningen och Örebro erövrade ofta boll långt upp i planen. Här vann hemmalaget även de flesta andrabolllarna och man spelade inspirerande med en högljudd klack i ryggen.

1 – 0 kom på ett friläge när Robin hittade Nico i en tom yta. Nico gjorde inget misstag utan gjorde sitt första utav tre mål denna eftermiddag. 2 – 0 kom inte långt senare på en av många skapade hörnor i inledningen, när Filip Bergman tryckte upp bollen i nättaket. Därefter började Örebro som inledde urstarkt att slarva. Felpassen blev för många, ofta på felvänd spelare och man tappade tempo och aggressivitet. Under en kortare period, den enda i matchen, var gästerna hungrigare och man skapade sina två bästa målchanser här varav reduceringen till 2 – 1, sprungen ur ett Örebro misstag till slut kom när Markus Eriksson ostört fick ta emot bollen inne i straffområdet och sedan sikta in sig och skjuta gästernas första mål den här säsongen.

Hattrick av Nico inför fästmön och sonen Klaus

Örebro lyckades dock resa sig efter den kallduschen och gjorde 3 – 1 en stund innan halvtidsvilan när Martin Flodström snappade upp en målvaktsretur och satte ett psykologiskt viktigt mål för hemmalaget som kunde gå till pausvila med två mål upp. Men det var tydligt att det var ett hemmalag som inte var nöjda med matchutvecklingen under andra halvan av första halvlek varför vi från sidan räknade med rejäl uppryckning i andra. Chocken blev påtaglig när istället gästerna via ett lyft direkt i andra halvleks första minut, hittade ett friläge där man reducerade till 3 – 2. Skulle det bli nerv i matchen nu?

Nej! Örebros tyngd avgjorde. Man satte tonen direkt efter gästernas mål och malde ner gästerna som allt som oftast trots en del slarviga pass från Örebro blev kvar långt ner på egen planhalva. Där eller på mittplanen erövrade Örebro boll som ledde till snabba omställningar varav det blev mål på ett par av dessa. Örebro styrde och kontrollerade matchen fullständigt i andra halvlek och hade man haft lite bättre skärpa i passningsspelet och avsluten så hade segersiffrorna blivit större än de 7 – 2 vi nu såg på resultattavlan efter 90 minuter.

Filip Bergman gjorde två mål på fina skott i lördagens premiär

Sammanfattningsvis en ganska bra premiärmatch på en is som gjorde det svårspelat. Men visst, Örebro har ett par nivåer till i sig och man måste jobba stenhårt varje träning och varje match för att hitta den, framför allt jämnheten över 90 minuter. Än så länge har Örebro spelat riktigt bra i kortare perioder och det har räckt, men det kommer tuffare utmaningar än nykomlingar, faktiskt redan kommande lördag när Åby/Tjureda gästar Behrn Arena. Så det finns att jobba med, men det är egentligen bara positivt. Man håller på att sätta ett delvis nytt spel och det går inte över en natt eller två, och man tog ändå segern och det på ett komfortabelt sätt utan att imponera. Två poäng är det som räknas, så ikväll kan vi fira med nära och kära och sedan börja ladda inför en tuffare match om en vecka.

Bäst i Örebro denna premiärlördag, Robin Folkesson, 6 assist. Även Nico Nevalainen och Simon Folkesson svarar för starka insatser. I gästande Surte plussar vi lite extra för rutinerade Robert Thelin och målvakten Brage Lae som nog till slut ändå höll nere siffrorna något.

Robin Folkesson svarade för smått sensationella sex poäng i premiären

I spelaren nedan kan du se intervjuer med debutanten Linus Skog som kom in på slutet och härföraren Robin Folkesson. Du finner även höjdpunkter från matchen i spelarna nedan.

Avslutningsvis, ett stort, stort tack för ett fantastiskt stöd från er närmare 400 som var på plats denna soliga oktobereftermiddag när termometern snuddade vid 15 grader. Det är tur man sitter inne på en bandyhall i dessa tider av allt varmare höstar och vintrar.

Matchfakta

NA om Örebros premiärseger