Örebro ute efter revansch

Efter fredagens tunga nederlag har laget nu laddat om och fyllt på depåerna med energi- och revanschlusta. Motala är målet och dom skall få ett oerhört taggat och revanschsuget Örebro emot sig på K-Bygg Arena imorgon.

 

– Vi har lagt gårdagen bakom oss. Det är ny match imorgon och då skall vi vara redo för krig i 90 minuter. Det lär bli en hel del dueller inne i respektive straffområde om isen är av blandad kvalitet och den här gången tänker vi inte förlora kampen där inne. Det kommer kanske gå att spela bra bandy i 20-25 minuter på isen, därefter blir det krig, krig och åter krig med långa utkast från målvakterna och lyft in i respektive straffområdet och där tänker vi vara etta, tvåa och trea på bollen. Rent fysiskt passare Motala oss betydligt bättre även ifall dom så klart är mer vana att spela utomhus och kan det spelet väl säger Johan Allansson, ledare i Örebro.

Det här ser vi gärna igen imorgon

Ja, Örebro kan fortsätta bygga vidare på det bitvis mycket fina offensiva spel man visat upp på slutet. Men det kommer att avgöras i de båda straffområdena och där måste Örebro upp ett par nivåer även ifall så klart Motalas spel inte skall jämföras med den tyngd och kvalitet som Villa visade upp i Örebros straffområde igår. De är dock fortfarande betydligt mer hemtama i den matchmiljö som kommer att råda, så det kommer att krävas sinnesnärvaro och att man minimerar antalet misstag, att man spelar med större marginaler när isen är dålig och jobbar tillsammans över hela isen.

Motala kommer från en målsnål tillställning igår, 1 – 1 mot Bollnäs, och har vacklat lite formmässigt på slutet. Laget från Östergötland har dock redan överträffat alla förväntningar och placerar sig på en behaglig sjundeplats med 28 inspelade poäng. Drivande i Motalas starka säsong hittills har den tighta defensiven varit. Man har släppt in femte minst mål i serien. Men man gör heller inte så många mål framåt och har minus 6 på kontot i +/- statistiken. Det brukar vara tätt och målsnålt när Motala spelar. Nye Casper Hänninen har visat sig vara ett fynd, särskilt vass på fasta situationer. Men imponerat mest har ändå Jonas Enander gjort som tagit flera kliv gentemot föregående säsong. Motala mådde nog bra av att tappa sin största stjärna Viktor Spångberg till VSK.

Fasta situationer kan komma att spela en avgörande roll

I Örebro som tar ut laget till söndagens match först i eftermiddag lär Simon Folkesson fortsatt vara indisponibel. Kanske, kanske är han tillbaka till matchen mot Broberg. I hans frånfälle får andra kliva fram och gå i bräschen istället. Särskilt viktiga i den här matchen tror vi Victor Janérs och Sebastian Eriksson blir. Och vi hoppas givetvis att Örebro öser på med ett offensivt och fartfyllt spel så länge isen håller för det.

Åk gärna ner till Motala och stötta laget nu i slutet av säsongen. Det ger mer energi att ha ett starkt stöd på matcherna än ni kanske tror. Svampen kör resa de dryga 10 milen söderut, kontakta Robban för att åka med på 019 – 18 23 73 eller ta er dit för egen maskin med bil eller tåg.

För er som inte kan vara på plats så sänds matchen på Sportbladet som PPV för 179 sek. Länk här.

Ni kan också följa matchen via NA Sportens liverapportering eller via elitrapport.

Avslag på K-Bygg Arena på klassisk bandytid, 13:15. Vi ses väl där?!