Örebro till julfirande med skön femetta mot Boltic

Örebro går på julfirande med en tung viktoria i det klassiska derbyt mot IF Boltic. Efter 2 - 0 i halvtid gjorde man stabila 3 - 1 i andra, 5-1 totalt, i en tuff och fysisk bandymatch mellan två defensivt skickliga lag.

 

Ja, Örebros tredje raka seger kom i den sista matchen innan julafton, derbyt mot IF Boltic, och innebär att Örebro i allra högsta grad är med i toppstriden även ifall tabellplaceringar är rätt ointressanta så här års. Men det var en viktig seger som grundlades via en stark defensiv över 90 minuter där alla är delaktiga. Även gästande Boltic visade upp en stark defensiv och visade att segrarna mot Ljusdal och Åby/Tjureda knappast var några tillfälligheter. Men ikväll var Örebro ett par nummer för stora. Hemmalaget skapade flest och bäst chanser och hade frånsett inledningen av andra halvlek när Boltics reducering kom, bra kontroll på matchen och man för också densamma under långa stunder mot ett riktigt bra Boltic.

Tränarna i Örebro gjorde ett bra val nr man tog en timeout efter Boltics reducering. För efter det var ordningen återställd och Filip Bergman stängde mer eller mindre matchen med ett riktigt vackert solomål, ett mål ni kan se i höjdpunktsklippet lite längre ner. Av bara farten prickade Nico Nevalainen in en hörna fram till 4 – 1 och Örebro fortsätter att vara riktigt vassa på fasta situationer. 3 av 5 mål idag på frislag eller hörnor. Avslutande 5 – 1 var ett vackert spelmål signerat bröderna Sjölander där Vilgot elegant hittade Jakob på bortre. Jakob hur säker som helst i avslutet.

Det var en ganska tuff match med många svårbedömda situationer och en del tjuvsmällar, fysiskt spel och mycket känslor. Känslor var det även på läktarna där publiken bjöd på Allsvenskans hittills bästa stämning alla kategorier. Bra tryck, lagom mycket hets klackarna emellan och en fantastiskt härlig inramning på matchen. En inramning matcher av den här kalibern förtjänar. I spelarna nedan kan du höra Martin Flodström och comebackande Elias Sandholms tankar efter matchen.

Örebro har sina främsta spelare i Sebastian Eriksson och Joakim Bergqvist medan Jacob Bucht och Andreas Eriksson stod för starka insatser hos gästande Boltic. Nu närmast vämntar julfirande och sedan träning på juldagen innan en utsåld Kronfågel Arena bjuder på ännu ett klassikermöte på Annandagen när Örebro gästar KVBS.

Matchfakta

NA om matchen

NWT om matchen

Ett matigt fotoalbum med matchbilder signerat Lennart Eriksson kommer inom kort på vår Facebooksida.