Örebro på jakt efter jämnheten

Örebro tog som förväntat två komfortabla poäng i seriepremiären hemma mot Surte. Stabila 7 - 2 utan att imponera skulle göra vilken tränare som helst glad och lycklig. Men vi tror att tränarna inte är helt bekväma med insatsen.

Förvisso en kassaskåpssäker seger men Örebro har fortsatt stora problem med att hitta en jämnhet över 90 minuter i det egna spelet. Man gör ofta 20-25 riktigt bra minuter i matcherna så här långt för att sedan gå ner sig i kvalitet och tempo. Möjligen ett I-landsproblem om man är tränare i ett så pass bra lag som Örebro men man måste ändå knäcka den nöten ganska omgående. Mot riktigt bra lag kanske det inte räcker, och dom lagen som går in under den katergorin i Bandyallsvenskan är många.

Vi tror att tränarna under veckan efter Surte letat nycklar för att luckra upp problemen med att hitta en högre nivå i det egna spelet och att få den applicerad på matcherna i längre perioder än 1/3. Det är inte helt otroligt att vi får se formationsändringar redan till helgen när Åby/Tjureda gästar. Ett motstånd som kräver en stark insats för att det skall bli två poäng. Visserligen är gästerna formsvaga men dom har kvaliteter som gör att Örebros nivå i spelet över 90 minuter måste upp några snäpp. Ni kanske tycker att vi är hårda och orättvisa nu? Må så vara, men har man ett lag av Örebros dignitet skall kraven också vara därefter.

Vi vill framför allt se en större noggrannhet i passningsspelet. Vi vill också att man utnyttjar de kvaliteter man har som lag i en större utsträckning. Gör det enkelt, sluta med klubba skridsko inne i mitten där en ocean av motståndare väntar som hungriga hajar. Spela stort, runt och över. Kort och gott, applicera alla de otroligt fina kvaliteter som finns inom gruppen på spelet och sluta göra det för svårt. Tajming och åkningar där det blir lätt att leverera boll utan ge avkall på tempo och spel. Allt det här finns så att det räcker till och blir över, men man måste luckra upp de lås som håller detta tillbaka i spelet. Annars spelar man lag som Åby/Tjureda rakt i händerna och det vore onödigt när man sitter inne på sådan hög kaliber.

Annars bjöds vi på en fantastisk inramning i premiären förra helgen. Vi skall så klart tillsammans försöka att skapa en liknande scen för spelarna att entra isen på denna lördag. Tyvärr krockar bandyn ännu en gång med navet i ÖSK familjen, fotbollen, överlevnadskamp i Superettan. Oavgjort räcker nere i Jönköping men vi vet alla att det inte är någon självklarhet den här säsongen när det kommer till syskonföreningen. Vi kan bara hålla tummarna och önska stort lycka till där.

Håll gärna lite extra koll på glödheta Robin Folkesson i morgondagens match. Han inledde säsongen som han avslutade den för två år sedan i Allsvenskan, med att vara glödhet. Sex assist från Robins klubba och nog var det tur att hans custom made stickor hann levereras innan seriepremiären, tack Brisse, vad du nu än har stoppat i stickorna, det är ren och skär magi. Vi hoppas att få se Robin i en roll som är mer lik den han hade i laget för två år sedan. Förstå då tror vi att vi kan få ut hans fulla potential. Det blir en spännande match i matchen att se poängligaettan och tvåan från två säsonger sedan göra upp på isen i Behrn Arena. (Gästernas Jonathan Svensson slutade på andraplats 2020/21 bakom Robin i poängligan)

Matchen startar 15:00 – Vi ses där, på plats, på riktigt! 

Biljetter till lördagens bandyfest i Behrn Arena köper du här. Kan du inte vara på plats så kan du se den som PPV här eller följa den via liverapportering på Elitrapport.