Örebro letar efter jämnheten över 90 minuter

Imorgon söndag gästar klassiska Sandvikens AIK Örebro och Behrn Arena. Ett SAIK som blandat och gett under säsongen men som nu kanske hittat ett vägvinnande spel? Man kommer formstarka till matchen.

 

Gästrikelaget har vunnit fyra av sina fem senaste matcher varav de två senaste varit mot lag som Örebro också mött under den gångna veckan. Man vann hemma mot Frillesås med 7 – 1 förra helgen och igår bortaslog man Sirius med 4 – 1 på Studenternas. SAIK placerar sig för närvarande på en åttondeplats i tabellen vilket i skrivande stund ger en plats i åttondelsfinalerna.

Lagkaptenen Daniel Berlin behöver ingen närmare prestation. Han har dock gått skadad en längre period i höstas efter en smäll i matchen mot Villa hemma. Istället är den spelare som kanske varit allt bäst hittills, Albin Arisniemi. 30 poäng har det blivit så här långt varav de allra flesta är assist från hans fina passningsklubba. Inte sällan hittar han Hannes Edlund inne i straffområdet, Edlund som kanske är en av seriens vassaste avslutare inne i end zone.

SAIK är bra på att vårda bollen och har ett fint passningstempo. Anfallsspelet har allt som oftast flutit på, däremot har man uppträtt med viss osäkerhet i den egna defensiven och rutinerade Joel Othén har varit lite mer mänsklig än vanligt i målet. Man har släppt in tredje mest mål av lagen som ligger på slutspelsplatserna för närvarande, 88 stycken. Här finns det goda möjligheter för Örebro att hitta ytor att gå på och skapa farliga situationer av.

Och det är ett Örebro som söker efter den där jämna och fina prestationen över 90 minuter. Mot Frillesås var man återigen minst lika bra, kanske till och med bättre under första halvtimmen för att sedan tappa i nivå och man lyckades inte riktigt få till något ordnat anfallsspel. Känner ni igen beskrivningen? Samma sak hände nämligen i matcherna mot VSK och Sirius samma vecka. Kan Örebro applicera det över en hel match, ja, då kan man hota och tävla med de allra flesta lagen i serien, problemet är bara att man gjort det för sällan, kanske i 2-3 matcher av de 22 man spelat hittills varav två är segrarna mot Vetlanda och Vänersborg.

Vi vill se ett lite mer rejälare Örebro över hela isen. Att man visar mod och vågar spela fysiskt, ej = fult spel. Anfallsspelet måste fler vara delaktiga i annars blir man för lättlästa. Man skall nog inte fundera så mycket utan bara gå ut mot SAIK och ge allt, precis allt, i 90 minuter, sen får vi se vad det ger i resultatväg. Det vore skönt om laget kunde få med sig en bra känsla in i kommande veckas täta matchande med fyra nya matcher mellan tisdag-tisdsag. Om vi får se en fullträff rent spelmässigt och taktiskt med jämnhet över 90 minuter, ja, då kan det mycket väl bli så att SAIK får vända hem utan poäng, men gästerna är givetvis stora favoriter och Örebro har ingen som helst press på sig.

Simon Folkesson saknas först och främst mot SAIK efter den fotskada han ådrog sig mot Frillesås. Han kommer att ersättas av någon som tränare bestämmer senare idag, i övrigt är det samma trupp som mot Frillesås borta. Det skall bli spännande att se om Martin Flodström kan fortsätta där han slutade mot Frillesås och om Victor Janérs mot sin gamla klubb SAIK kan vara lika fin på ytterhalven som när han spelade där mot Vänersborg hemma när Simon Folkesson var sjuk.

I spelaren nedan kan du höra ledaren Johan Allanssons tankar inför morgondagens match;

Entréerna öppnar en timma innan matchstart. Är du inte på plats så kan du se matchen som PPV på Sportbladet.

Du kan också följa matchen via NA Sportens direktrapportering eller på Elitrapport.