Oavgjort mot Bollnäs hemma

Det var en dramatisk match i Behrn Arena tidigare ikväll där Örebro gjorde säsongens klart bästa insats. Defensiven är riktigt bra genom hela matchen. Offensivt spelar man idérikt och fartfyllt med bra tålamod och man skapar

också tillräckligt med fina lägen för att vinna matchen. Men Erik Persson räddar en poäng idag åt Bollnäs med flera riktigt högklassiga räddningar och fick välförtjänt pris som matchens bästa spelare hos gästerna.

– Det är tungt att tappa i matchens absoluta slutskede igen samtidigt som vi måste ta med oss insatsen som helhet, den var klart bäst i år. Tyvärr är det inte mycket som studsar med oss ikväll men fortsätter vi att spela och kriga så här så kommer vi att fortsätta att ta poäng även ifall det är svårt att glädjas åt poängen just nu säger försvararen Arvid Karlsson.

Bollnäs var egentligen bara hetare än hemmalaget i inledningen av matchen då dom hade bra tryck i skridskoåkningen men utan att skapa någon jättechans. Sen tog Örebro över och spelade riktigt bra, fartfyllt, man kom runt och skapade farligheter inne i straffområdet och flera farliga hörnor varav en resulterade i mål och någon annan gjorde Persson en superräddning på. Dessförinnan hade Robin Folkesson, mirakulöst tillbaka efter att ha dragit axeln ur led, gjort 1 – 0 på egen retur, ett rent viljemål som visade lite vart Örebro stod idag.

Släkten är värst heter det annars och visst var det så även idag när Saku Hämäläinen var på rätt plats och rakade sin vana trogen in en retur i mål. 2 – 1 i halvtid efter två straffräddningar, för övrigt var det Kimmens sjätte räddning på sju straffar, imponerande siffror. I andra halvlek fortsätter Örebro starkt och gör 3 – 1 på en hörnretur genom Vilgot Sjölander. Bollnäs reducerade med någon form av lyckoskott från Riku Hämäläinen. Den går in 1 gång på 100. Man lyckas också kvittera under en period när man är lite hetare än Örebro, där hemmalaget uppträder lite för stressat och åker för lite skridskor.

Örebro får tillbaka lugnet därefter och spelar återigen riktigt bra över hela isen. 4 – 3 gör man på ännu en hörnretur, denna gång genom Jakob Sjölander. Oerhört viktigt att Örebro fortsätter vara heta inne framför mål. Av bara farten kom sedan 5 – 3, matchens vackraste anfall med många spelare delaktiga och där Emil Juhlén frispelar Vilgot Sjölander som inte gör något misstag fram till 5 – 3. Tyvärr orkade inte riktigt Örebro hålla avståndet och man får också två tuffa utvisningar emot sig i slutskedet, något som påverkar slutet av matchen och ger Bollnäs större ytor vilka man också utnyttjar. Simon Folkesson höll sedan på att göra 6 – 5 på en oerhört stark soloprestation men tyvärr var det stolpe ut där.

– Vi gör säsongens bästa insats, oerhört surt att vi inte kan stänga igen det vid 5 – 3, samtidigt, om vi spelar som ikväll så kommer det att bli många poäng framöver. Vi gör en riktigt jävla bra insats och på t.ex. defensiva hörnor måste vi vara bland dom bästa i serien. Jag tror nog att Bollnäs är nöjda med en poäng idag faktiskt. Vi får ta med oss den starka insatsen till kommande matcher även ifall det är surt nu och inte ha vunnit matchen säger Johan Allansson, ledare i Örebro.

Robin Folkesson är inne på samma sak när lokalpressen pratar med honom efter matchen;

– 5-5, ett skitmål, som vi inte ska behöva släppa till. Men nu är det som det är, vi får försöka ta med oss att vi gör en riktigt bra match och att vi är bättre än Bollnäs. Vi är väl värda att vinna ikväll men två utvisningar i slutet ger dem lite tryck och det ramlar in ett skitmål lite turligt.

5 – 5 slutar alltså kvällens mycket spännande och välspelade match där gästerna har sin främsta i målvakten Erik Persson. I hemmalaget Örebro är Simon Folkesson mycket bra tillsammans med en formstark Vilgot Sjölander.

Matchfakta

PLAY: Höjdpunkter från matchen