Oavgjort i galet toppmöte

Örebro fick med sig en poäng från toppmötet nere i Småland mot Åby/Tjureda. 7 - 7 slutade en helgalen match som innehöll precis allt. Örebro fick gå runt på 11 utespelare

 

när Filip Bergman kastade in handduken redan under uppvärmningen med en skadekänning och Elias Sandholm försvann tidigt med en uppskuren handled efter en oturlig situation där en skridsko träffade precis under handsken och gav ett rejält blodvite och besök på Växjö Lasarett. Som tur var gick det bra och inga senor skadades.

Med endast 11 utespelare att gå runt på svarade Örebro med facit i hand för en riktigt stark insats som lyckades ta en poäng borta mot serietvåan Åby/Tjureda, tillika seriens kanske mest formstarka lag. Men det är så klart att det grämer alla inblandade att man inte riktigt orkade hela vägen. Bensinen tog slut, fullt förståeligt  men så klart ändå en käftsmäll då man ledde med 7 – 4 med dryga 20 minuter kvar.

– Det känns jättetufft nu, säger tränaren Patrik Sjöström. Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra match fram till 80:e, och det känns så klart jäkligt tufft att de tog ikapp i slutet. Men de hade lite mer ork än vi fortsätter Sjöström.

– Vi går tunt med folk hela matchen, många spelar 90 minuter plus tillägg utan att byta och gör det väldigt bra. Men det blir tufft i slutändan. Vi kan inte göra mycket mer än att dra ett streck över den här matchen och vinna de två vi har kvar. Mer än så är det inte att fundera över, summerar Sjöström.

Nej, det var en match som knappast var nyttig för de båda lagens ledarstaber och supportrar. Det svängde rejält. Och först efter en timeout vid underläge 4 – 7 såg hemmalaget ut att kunna slappna av och bara spela ut. Innan hade Örebro gjort några enkla mål och skaffat sig ett rejält övertag men hemmalaget lyckades alltså resa sig igen, mycket tack vare seriens i särklass bästa spelare, Jonathan Svensson.

Första halvlek var en ganska jämn historia där Örebro lyckades få med sig en 3 – 2 ledning in i halvtid tack vare ett läckert mål på volley av Nico Nevalainen som smög in onside mellan hemmalagets målvakt och backlinje. Momentum där och psykologiskt övertag för Örebro i denna måstematch.

Örebro inledde andra halvlek med att göra 4 – 2 genom ett riktigt vackert spelmål där Alex Adeheimer avslutade säkert ensam med Åby/Tjuredas målvakt. Örebro hela tiden med ett litet övertag och det kändes som att man hade bra koll på händelserna ute på isen för stunden. Man gick som sagt från 5 – 4 fram till 7 – 4 och hade segervittring. Tyvärr tog bensinen slut och vi kan knappast klandra spelarna för det.

Efter en reducering från hemmalaget satte man Nico Nevalainen på att bevaka Jonathan Svensson som låg bakom det mesta av kreativ art i hemmalaget. Så länge man orkade med den taktiken höll man hemmalaget stången men till slut tog orken ut sin rätt och nämnda Svensson hitta ytor igen och med det kom också hemmamålen till slut. Örebro var riktigt nära ett 8 – 7 mål i matchens slutskede, likaså hemmalaget i anfallet efter. Men där sög Joakim Bergqvist i målet in skott och retur på det mest eleganta av sätt.

Matchen slutar 7 – 7 och det innebär att Örebro inte längre har saken i egna händer utan behöver ha lite draghjälp av andra lag. Oavsett, det här var säsongens bästa insats när det kommer till spelet på bortais som fram till idag inte alls fungerat. Att göra sju mål med en minimal trupp på bortaplan mot seriens formstarkaste lag måste anses som bra oavsett hur mycket det än må svida att det bara blev en poäng.

I hemmalaget dominerade duon Filip Fransson och Jonathan Svensson medan Örebro hade sina främsta spelare i bröderna Folkesson.

I spelaren nedan kan ni se höjdpunkter från dagens match. Närmast för Örebro väntar LAIK på hemmaplan om en vecka.