”Nya” LAIK väntar i bandynästet imorgon

Ny match redan imorgon kväll när Örebro åker till bandyfästet Lidköping för match mot Joakim Bergqvist moderklubb, LAIK.

Ett LAIK som efter förra säsongens succé blev fullständigt söndervärvat under silly season och man har blivit tvungna att göra lite av en omstart med en ny tränare och ett betydligt yngre och mer oerfaren lag, vilket så klart också gett avkall på lagets möjligheter att stå för ännu en succésäsong. För dom har varit många på senare år.

Men man ska inte låta sig luras, då kan man snabbt falla offer likt Nässjö gjorde i premiäromgången eller Ljusdal som tappade 5 – 2 till 5 – 5 mot krigarna i rött. Vi vet vid det vär laget att alla lag i serien kan slå alla, det finns inga dåliga lag helt enkelt. Däremot så är nya LAIK relativt orutinerad och det har man sett i vissa matcher. Man har blandat och gett, prestationer av högsta klass har varvats med prestationer där man varit rent utsagt svaga.

Örebro och LAIK möttes under försäsongen i Supercupen. Då vann Örebro i Behrn Arena med 5 – 2. För en mer detaljerad genomgång av tisdagens motståndare så kan ni läsa in er på vår laggenomgång vi gjorde inför supercupen här.

LAIK har sina tyngsta kort i rutinerade målvakten Sandsjö och lagkapten Oliver Hellgren. Lagets spel kännetecknas av bra fart. Det är ett skridskoskickligt lag som vill spela med ett högt tempo på bollen.