Ny träningsmatch mot Elitseriemotstånd

På söndag åker Örebro till Katrineholm och Kronfågel Arena för match mot elitserielaget Frillesås som är i Katrineholm en andra gång under den här försäsongen på läger.

 

Det kan inte vara lätt att få ihop det med bra is när man har en utomhusarena som dessutom ligger ett par mil söder om Göteborg och har närmare till Varbergs kurhotell än till närmaste inomhusarena i serien. Det lär vara och förbli en utmaning och ett pussel ovärdigt en klubb på den här nivån att lägga.

Men nog om det. Isbristen till trots har söndagens motståndare hunnit med att spela en hel del matcher på försäsongen. Ni har resultaten nedan;

Villa – Frillesås 3 – 1

Vänersborg – Frillesås 4 – 3

LAIK – Frillesås 4 – 13

Vänersborg – Frillesås 5 – 0

Frillesås – Motala 2 – 5

Gripen – Frillesås 6 – 6

Gripen – Frillesås 3 – 4

Några av nyförvärven in för den här säsongen, Linus Jönsson, Marcus Lindholm och Oskar Lundgren, är väletablerade namn i andraligan där samtliga levererat under lång tid. Den sistnämnde var även riktigt bra i Rättvik föregående säsong i Elitserien. På spelartappsidan så kan man väl inte ignorera att nämna den alltid lika målfarlige Fredrik Brandin. Viktigast i Frillesås är dock bröderna Johansson, Fredrik och Mattias. Kulturbärare av rang som laget inte skulle klara sig utan.

Örebro har spelat två matcher av varierande kvalitet. Efter en bra insats mot Vetlanda följdes det upp med en krampaktig match utan rytm i supercupen mot Lidköpings AIK. Mot Frillesås vill vi se ett högre bolltempo, mindre passing errors och att man spelar större och med mer tålamod.

Resultatet i sig är irrelevant, det handlar om att ta steg i rätt riktning och att saker man tränat på och pratat om sitter allt mer. Ingen är perfekt så här tidigt på säsongen, men det är dags att hitta en jämn nivå i spelet där alla bidrar med sina respektive kvaliteter och tillsammans bildar ett ramstarkt kollektiv.

I spelaren nedan kan ni höra Jakob Sjölanders tankar inför söndagens match;

Matchen sänds tyvärr inte som PPV, men vi liverapporterar i detalj på Twitter. In och följ oss där!