Nico är tillbaka i Örebro

Det är med stor glädje som vi idag kan meddela att den finska anfallaren Nico Nevalainen är klar för spel i Örebro den kommande säsongen.

Nico som bidrag starkt med 40 poäng (33+7) på 21 matcher säsongen 2020/2021 när vi vann allsvenskan kommer närmast ifrån spel med JPS i den finska elitserien. 26-årige Nico har tidigare spelat tre säsonger i gulsvart och bidragit med 97 poäng på 66 matcher.

– Återvändare verkar vara temat på årets silly season och det är självklart en drömvärvning vi har lyckats med här. Vi ville verkligen behålla Nico efter hans förra sejour i klubben men tyvärr så tillät inte hans familjesituation spel i Sverige förra året. Men har haft en kontakt hela tiden och för oss i ÖSK är det stort att landa en så här vass värvning i det här läget när vi precis åkt ur en serie. Nico har haft alla möjligheter att spela på högsta nivå men trivs hos oss och med vad han får, så det är roligt för alla inblandade att han väljer att komma tillbaka till Örebro. Han har varit saknad både på isen och i omklädningsrummet av grabbarna i laget kommenterar sportchefen Johan Blom den senaste värvningen samtidigt som han fortsätter;

– Vi får in en komplett anfallare som i mina ögonen är en av dom allra bästa spelarna i hela serien. Nico har egentligen alla verktyg som behövs, men framförallt har han en grym målnäsa och lägger alltid ner ett hårt jobb över hela banan fortsätter Johan.

– För oss är det en stor värvning vi lyckats med här och det är många som bidragit för att få ihop det. Jag vill rikta ett stort tack till vår tidigare spelare Otso Tulomäki som hjälpt till med kontakt med både Nico och JPS. Sen vill jag även passa på att hylla Ulf Emanuelsson på Emanuelssons VVS som hjälper Nico med ett jobb vid sidan av bandyn, något som Ulf ställt upp med under många år tidigare till både Nico och flera andra av våra spelare. Det är guld värt att ha såna som honom för ÖSK.

Nico ansluter till laget den 1/9 och kommer att bära tröja #95.