Motståndarkollen: Pressat Ljusdal i behov av segrar

På fredag åker Örebro på bortaturné och första matchen spelas uppe i Ljusdal på klassiska IP där ett hemmalag som söker efter formen står för motståndet i säsongens första utomhusmatch.

 

Ljusdal inledde annars säsongen strålande med starkt spel i Supercupen som kröntes med en titel i sudden death mot Örebro i finalen i Karlstad. Men den där förbannelsen som verkar vila över det lag som vinner Supercupen, har kopplat ett litet grepp om Ljusdal som inlett svagt i seriespelet.

Tellus – Ljusdal 5 – 5

Ljusdal – Kalix 0 – 3

Ljusdal – Västanfors 10 – 3

LAIK – Ljusdal 5 – 5

Boltic – Ljusdal 5 – 2

Således lite av måstematcher hemma på IP i helgen för Ljusdal. Det behöver nog blir full pott där om man skall ha en rimlig chans att haka på i toppen när dryga en femtedel av serien nu är spelad. För så många mer nederlag har man nog inte råd med samtidigt som resultaten vittnar starkt om att alla lag kan slå alla i den här serien och att man måste prestera på topp för att vinna matcher, annars trillar man dit. Fråga bara Örebro efter Åby och Nässjömatcherna.

Serien känns dock mer öppen än på många år och lagen slår som sagt varandra i parti och minut, undantaget är Rättvik som har full pott så här långt. Ett Rättvik som Örebro ställs mot under lördagen på denna bortaturné.

Vad är det då som inte klickat för Hälsingelaget?

Man har haft problem att stänga matcher när man tagit kommandot. Och till viss mån har man haft problem med att få anfallsspelet att klicka som under försäsongen. Man har skapat målchanser och många gånger en hel del hörnor, men man har varit för ineffektiva framåt och det kar kostat en del poäng som ni kan se ovan.

Det är viktigt att hälsingelaget får i gång Mathias Brolin Munther och Jonas Pettersson längst fram. Vi satte ett frågetecken kring hur lagets relativt unga snittålder skulle påverka jämnheten, och kanske kan det vara så att den unga truppen har problem med att just hitta jämnheten i spelet över 90 minuter och att man bitvis straffats för det. För nog var det fler än vi som trodde att Ljusdal skulle inleda bättre och i alla fall vinna matcherna mot Kalix hemma och LAIK och Boltic borta.

Vi skall försöka få till en intervju med gamle Örebrospelaren BM under fredagen, håll utkik här på hemsidan.

Här hittar ni också vår motståndarkoll som vi publicerade i samband Supercupens slutspel.