Lundgren bäst när uddamålet skiljde igen

Då kan vi bocka av säsongspremiären 2022/23 efter en jämn och böljande tillställning mot elitserielaget Vetlanda i Behrn Arena under lördagseftermiddagen. Slutresultatet skrevs till 4 - 5 efter 1 - 1 i halvtid.

 

Och återigen, för fjärde matchen i rad lagen emellan, slutade mötet med en uddamålsseger, denna gång för Vetlanda, som sett över 90 minuter var lite bättre, skapade lite hetare målchanser och hade mest bollinnehav. Inget konstigt i det konstaterandet när man inleder försäsongen mot ett etablerat elitserielag med bara fyra pass på stor is i kroppen och en hel sjukdomar under veckan. Örebro svarade dock för en stark första match och fick mer eller mindre omgående tydliga indikationer på vad man behöver jobba vidare med inför fortsättningen.

Matchens första 30 minuter var hemmalagets bästa och kan man hitta den nivån över en längre period och hålla uppe lägstanivån och kontinuiteten i spelet, ja, då kan det bli en riktigt rolig vinter i Behrn Arena. Säsongens första mål var ett som vi lärt oss att känna igen genom åren. Hemvändande Nico Nevalainen tog ner ett fint avvägt lyft av Victor Janérs i djupet och gjorde inget misstag ensam med gästernas målvakt Topi Peuhkuri. Vetlandas kvittering till 1 – 1 var en fin aktion av isens största stjärna, Joakim Andersson, som accelererade utifrån höger och kom in ensam mot Sebastian Lundgren. Den första halvleken innehöll även en hel del ramträffar. Om vi räknade rätt så hade Vetlanda fyra och Örebro två i målramen under första 45 minuterna.

Örebro kom ut piggt även i andra och tog ledningen genom ett väl avvägt avslut på hörna signerat Sebastian Eriksson. Efter målet ökade Vetlanda pressen något och lyfte upp lagdelarna i planen vilket skapade en del problem för hemmalaget. Gästerna gjorde också tre snabba mål fram till ledning 2 – 4 efter en lite svagare period av Örebro i defensiven. Där måste det vara lite mer resolut framöver. En del av gästernas mål kändes onödiga. Samtidigt får man inte glömma bort att dom var resultatet av ett bra lags offensiva tyngd under en längre period där Örebro inte riktigt orkade stå emot.

Örebro reste sig dock under slutkvarten och skapade en hel del farliga målchanser. Man gick från 2 – 5 till 4 – 5 och hade känning på en kvittering, men matchen slutade med Vetlandaseger med 5- 4 i vad som var en klart godkänd premiär med förväntad matchbild och varierande kvalitet i spelet. Det var trots allt första matchen. Bäst i gästande Vetlanda, en ständigt hotande Joakim Andersson tillsammans med August Ljung. I hemmalaget plussar vi lite extra för målvakten Sebastian Lundgren och liberon Sebastian Eriksson. Nu närmast väntar en veckas träning innan tävlingssäsongen drar igång med cupmatch hemma mot LAIK nästa fredag.

 

I spelaren nedan kan se och lyssna på målvakten Sebastian Lundgrens tankar efter premiären.