Linus Skog skriver flerårskontrakt

Örebros unga försvarstalang, Linus Skog, som nyligen blev P-17 världsmästare efter att ha spelat samtliga minuter i hela turneringen, har skrivit på ett flerårskontrakt med moderklubben Örebro.

 

– Det är alltid kul att få upp egna talanger till A-laget och med Linus känns det extra roligt. Jag var med och startade upp hans juniorlag i ÖSK Ungdom för ca 10 år sedan och har sen dess följt hans utveckling så det är en speciell känsla att se honom ta sig hela vägen upp. Han har hela tiden brunnit för bandy och haft ett fantastiskt stöd från sin familj så det är roligt att se honom gå från maskot på A-lagsmatcherna till att ta en startposition i försvaret som han hade senast mot Västanfors.

I år har han fått känna på spel i A-laget och dessutom nyligen vunnit P17-VM, så det känns givet att belöna Linus med sitt fösta A-kontrakt som börjar gälla från och med nästa säsong.

– Linus är en försvarare som är duktig på att läsa spelet och vågar ta plats, även i omklädningsrummet. Eftersom han är så pass ung kan han förstås utveckla att bitar ytterligare men främst handlar det om att bli tryggare med bollen och hitta rätt passningar i rätt lägen. Men jag är säker på att Linus är en framtida storspelare och jag hoppas han blir kvar i ÖSK i många år framöver och det känns bra att vi kunde komma överens om ett lite längre kontrakt nu direkt. Som förening och lag vill vi hela tiden bli bättre och nå uppåt, precis som Linus.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2024-25 med option på ytterligare två säsonger, 2025-2027.