Klassikermöte väntar i finalen

Det står nu klart att det blir Ljusdals BK som Örebro möter i söndagens final av Supercupen säsongen 2022. Ljusdal imponerade när dom körde över Åby/Tjureda med 9 - 2 i semifinal 2 under lördagseftermiddagen.

Detta efter inte mindre än fyra mål av f.d. Örebrospelaren Mathias Brolin Munther. BM som svarade för en stark säsong föregående år i Broberg men som i den tuffa konkurrens som råder där sedan en annan Örebroare anslutit i Robin Öhrlund, inte fick nytt kontrakt. Ljusdal var inte sena att hugga och hittills han levererat under försäsongen.

Vill ni läsa in er mer på söndagens finalmotståndare så kan ni göra det i den lagkoll vi publicerade tidigare i veckan här.

Får nya tränarstaben fira säsongens första titel imorgon?

Trots relativt lite tid på stor is levererade laget i matchen mot Åby/Tjureda en tempostark, rak bandy med riktigt fin skridskoåkning. Man tog tidigt kommandot i matchen och Å/T var aldrig riktigt nära att få kontakt. Isak Flodberg såg riktigt pigg utöver en BM i toppform längst fram. Det spel laget visade upp under lördagen blir något att bita i för Örebro. Förhoppningsvis är Örebro påkopplade från start den här gången, för så mycket mer motivation än att spela en cupfinal med chans att pinka in revir inför säsongen kan man inte behöva i motivationsväg.

Gör som många andra Örebroare redan har gjort, boka in en söndagstripp till Karlstad och sjung fram gulsvart mot cupguld och ett perfekt avslut på försäsongen. Om ni mot all förmodan ändå inte har möjlighet att vara på plats, så sänds matchen som PPV på bandyplay.se

I spelaren nedan kan ni höra Martin Flodströms tankar inför söndagens final mot Ljusdal;