Klassikerlaget Boltic gästar Behrn Arena

Boltic gästar Örebro imorgon kväll för ett av de hetaste mötena lagen emellan på många, många år. Och det är Boltic som just nu sitter i förarsätet efter att klassikerlaget tillsammans

med Rättvik varit de två lag som i formeln spelarmaterial kontra prestation, levererat bäst.

Boltic spelar kanske inte den mest fartfyllda bandyn men man spelar smart och utefter sina resurser. Laget sitter inne på seriens kanske bästa skottarsenal? och är bra i sitt offensiva spel. Måhända att spelet ibland är tråkigt för det tränade bandyögat, resultat har det gett och det är resultaten som räknas.

Framför allt har man varit solida i sitt hemmaspel och gjort processen kort med bl.a. Ljusdal och Åby/Tjureda. Frågan är då vad som väntar Örebro när ett tränat Örebroöga som har bra insikt i hur laget spelar och hur spelarna beter sig, coachar morgondagens motståndare. Henrik Löfvendal går sin kanske mest spännande uppgift till mötes imorgon när Örebro väntar i en match som verkligen gäller något för båda lagen.

Det blir viktigt för Örebro att neutralisera rutinerade Jacob Bucht. Han är en klasspelare och kan ställa till det i tid och otid. Framåt har Elis Lindgren sett fortsatt vass ut tillsammans med Johannes Camilton. Viktiga är så klart också rutinerade trion Joakim Westberg, Andreas Eriksson och Erik Wallman. Wallman är en sån där spelare som alla vill ha i sitt lag.

Vi tror på ett fysiskt spel där ute imorgon där Löfvendal kommer att försöka psyka spelare i Örebro via olika taktiska drag. Fortsätter Boltics succé eller tar Örebro ner dom på jorden igen? Imorgon får vi svaret. Det här vill du inte missa!

Senaste tre mötena lagen emellan

Boltic – Örebro 5 – 7 (Supercupen)

Boltic – Örebro 1 – 4 (Allsvenskan)

Örebro – Boltic 7 – 1 (Allsvenskan)

Flest poäng i Boltic har Jacob Bucht gjort med 18. Tätt därefter skuggar Andreas Eriksson på 15 och Elis Lindgren på 13 gjorda poäng.

Får ni inte nog av texten ovan kan ni läsa in er än mer på Boltic genom att klicka här. Så skrev vi om årets upplaga av Boltic inför Supercupens gruppspel.