Hörnskyttet banade väg för storseger

Örebro städade planenligt av bottenlaget Lidköpings AIK hemma i Behrn Arena tidigare under lördagen. Matchen slutade hela 11 - 4 till Örebro efter att hemmalaget haft ledningen med 5 - 1 i halvtid.

 

Tränare Niclas Holmgren är trots chansen på kvalspel till Elitserien något besviken;

– Vårt mål var att ta förstaplatsen, och gå upp direkt. Det har vi inte klarat av, av olika anledningar. Vi har gått på några plumpar som kostat mycket, den senaste när vi tappade 7–4 till 7–7 nere i Åby senast. Men en hel del beror också på skador, vi har ingen jättetrupp, men har haft spelare borta i omgångar.

Ja, faktum är att Örebro inte kunnat genomföra mer än ett tiotal träningar under hela säsongen med ordinarie trupp. Och idag fick man värma upp med alla tillgängliga spelare och stryka ett par först efter då man inte var säkra på vilka som skulle kunna komma till spel. På veckans träningar har man varit 7-8 man vilket så klart speglar av sig i tabellen över en hel säsong.

Nu bjöd ÖSK ändå publiken på en mål- och skyttefest tidigare idag där man gör sina sex första mål i matchen på hörnor.

Det sjuka är att när vi mötte Lidköping borta gjorde ÖSK sju raka hörnmål. Att Örebro skulle segra var det inget snack om idag men för att ha allt i egna händer i sista omgången så krävs hjälp från antigen Rättvik imorgon (möter TB borta), eller Falun i sista omgången. Ett Falun som krigar för att klara sig kvar utan negativt kval för andra säsongen på raken.

Örebro släppte in fyra mål mot LAIK  samtliga sprungna ur bristen på fokus och samarbete i försvarsspelet på egen planhalva. Örebro kände sig till och med tvungna att ta en Timeout vid efter sitt 9 – 3 mål för att ta tag i det defensiva spelet. Sammanfattningsvis ändå en stabil insats utan att glänsa och man fick med sig sju plusmål i kampen om kvalplatsen.

I gästande LAIK svarar Alv Sandaroe tillsammans med målvakten Anton Sandsjö för starka insatser. I hemmalaget som hade en fin bredd i målskyttet gläds vi åt att Filip Bergman höll för spel och att Alexander Strand var tillbaka i laget. Victor Janérs som vanligt väldigt nyttig för Örebro.

Matchfakta

Hör Floda och Lunq om segern

 

Höjdpunkter