Hög tid att besegra Tellus

Örebro har under 2010-talet och i Elitserien förra året, haft förtvivlat svårt för matcherna mot IK Tellus. Det är hög tid att ändra på det nu.

 

Vill man efter förra helgens dubbla matcher på bortaplan ha en chans att hålla kvaldrömmen vid liv, ja, då behöver man ändra på förlustraden mot Tellus. Faktum är som ni säkert redan vet, att Örebro mer eller mindre behöver gå rent i resterande matcher för att nå topp 3. Gör man det, ja, då förlängs säsongen avsevärt. Men först och främst fokus på deluppgift nummer #1 i jakten på kvalspel, IK Tellus från Stockholm. Ett lag som tränas av målvaktslegendaren Andreas Bergwall och som haft en säsong som rent resultatmässigt bäst kan beskrivas som en berg- och dalbana. Men man har fått in några riktigt starka namn under andra halvan av säsongen och hittat en större stabilitet och man är absolut ett bra bandylag som kan störa samtliga övriga lag i serien.

I Tellus som har en mycket stark äldre ungdomsverksamhet, blandas unga talanger med rutinerade pjäser som Cashper Ekström, Christian Frohm, Mikael Jacobsson och Tobias Björklund. Inte att förglömma, hårdskjutande försvararen Olle Öijer. Annars är det väl den unga målvakten Simon Westin som imponerat mest i jordens lag. Nedan har ni lite stats inför lördagens match på de båda lagen;

 

Örebro har haft förtvivlat svårt att få till spelet och därmed också prestationerna på bortais den här säsongen. Man har mer eller mindre varit utan chans mot övriga topplag på bortaplan, frånsett derbyt moy Boltic då som slutade 2 – 1. Där har man ett hästjobb att göra när det gäller att tillsammans som grupp analysera och komma överens om hur man skall förändra saker för att leverera där. Vill man till kvalspel så måste man upp, inte en, inte två, utan flera nivåer då såväl Åby/Tjureda som Kungälv väntar på bortaplan framöver, tvåan och trean i tabellen.

Men nog om det det nu. Nu fokuserar vi på hemmamatchen mot Tellus. Och hemma i Behrn Arena är Örebro ett riktigt bra bandylag, där har vi sett konturer av det spel som varit så framgångsrikt de senaste åren. I synnerhet visade man upp en bitvis magisk bandy mot Kungälv, KVBS och i senaste hemmamatchen mot Nässjö. Ett Nässjö som verkar ha fallit ur ramen fullständigt efter den förlusten i Örebro. Örebro måste bygga vidare på det enormt hårda arbete som gav seger mot Nässjö. Det går inte att tumma på det. Gör du inte jobbet utan boll i defensiven och åker skridskor och hjälper varandra, då spelar det ingen roll vad motståndarna heter. Så det är väl framför allt det arbetet vi vill se laget fokusera på. Offensivt kommer man alltid att skapa lägen men man måste sluta att vara så bekväma i arbetet utan boll, krigar man inte så vinner man inte, det är sedan gammalt.

Med det sagt så tror vi att Örebro trots tufft motstånd i Tellus, kommer att leverera en riktigt stark insats. På hemmaplan är man trygga på ett helt annat sätt, vilket vi kan köpa till viss del, men inte till fullo. Nu är det blåställ på. Det behöver inte vara vackert, det behöver inte vara formidabelt eller genialt. Det räcker med att det spelas rakt och enkelt med fokus på rätt saker. Då är det inte många lag som slår Örebro, inte heller lördagens motstånd Tellus, det vill vi lova. Men det är en bit att vandra efter föregående helg för att hamna där. Kort och gott, slut på finliret, på med blåstället och kör. Det finns helt enkelt inte utrymme för fler insatser av ej godkänd karaktär om man vill förlänga säsongen, något som varit målet för laget och föreningen hela säsongen.

Det förväntas mycket publik till matchen så kom i tid, besök Kvarterets tält och ladda upp för en riktigt häftig bandymatch! #tillsammanstillbaka

Matchen sänds för er som inte kan vara på plats på Bandyplay, sändningsstart 13:05. Matchen börjar klockan 13:15.

Ni kan också följa matchen via Elitrapport eller Bandygrytan.