Härlig utmaning att gå upp mot serieledarna

Örebro åker imorgon fredag till Lidköping för match mot serieledande Villa. Och att spela mot serieledarna i den svenska herr elitserien brukar också innebära att man går upp mot världens just nu bästa lag.

 

Det är en tuff men inspirerande uppgift som väntar Örebro. Och vi kan lova er att laget är betydligt varmare i kostymen nu än när man spelade den så omtalade premiären i återkomsten till Elitserien hemma i Behrn Arena. Laget har vuxit enormt sedan dess och den erfarenhet varje individ inom laget samlat på sig under säsongen, ja, den skojar man inte bort över en kopp kaffe och ett wienerbröd. Den kommer att vara extremt värdefull framöver, i synnerhet nästa säsong.

Villa har så klart också tagit kliv men vi tror att Örebro har en tydlig defensiv plan och kanske inte uppträder lika naivt som i premiären i höstas. För fokus kommer att ligga på att göra det bra i det defensiva spelet, att prata om någonting annat när man skall möta Villa på bortaplan skulle bara bli löjeväckande. Sen kommer man givetvis ha en strategi för hur man skall agera när man har bollen i egen ägo.

Villa har imponerat hittills och att nämna någon särskild spelare framför andra finns det ingen anledning till. Det är ett extremt starkt kollektiv och man har klasspelare på alla positioner och Sveriges i särklass bredaste trupp. Örebro kan med fördel bygga vidare på det spel man visade upp mot Hammarby, i synnerhet i den första halvleken. Men framför allt kommer det att handla om att kriga och stå upp för varandra i 90 minuter oavsett resultat i matchen, att kunna känna efteråt att man gjort en bra insats och att man kan ta med sig positiva saker från densamma. Om det sedan blir vinst eller förlust, ja, det återstår att se.

I spelaren nedan kan ni höra två av Örebros spelare med bakgrund i staden Lidköping och dess bandy;

Matchen sänds för er som inte kan vara på plats, på Sportbladet PLAY som PPV för 179 sek. Direktlänk här.

Du kan också följa liverapporteringen på NA Sporten eller livescore via elitrapport.