Frillesås gästar Behrn Arena i omg. 4

Imorgon tisdag klockan 19:00 gästas vi av Frillesås Bandy för match i Elitseriens omgång 4.

Det är två lag i behov av poäng som drabbar samman i Behrn Arena imorgon kväll. Frillesås kommer från en ganska bra insats hemma mot Sandviken i Ale Arena men där man inte riktigt orkade över 90 minuter. Man har även hunnit med två resor till Hälsingland och förlorat mot Edsbyn (4 – 6) och Broberg/Söderhamn (3 – 9). Laget har således gjort två klart godkända insatser på tre möjliga försöka men står likväl där med 0 poäng inför morgondagens match och det är väl främst sista 20-25 minuterna man har tappat kvalitet i sitt spel, avsaknaden av träning kontinuerligt på stor is gör sitt för lag som Frillesås i inledningen av seriespelet.

Frillesås har hunnit bygga på sig en hel del rutin från Elitseriespel nu och har flera spelare värda att hålla ögonen. Prestigevärvningen från Vänersborg Jakob Jenefeldt är en av dessa, Mattias Johansson och Fredrik Brandin är två andra. Men mest intressant ur ett framtidsperspektiv är nog ändå unga talangen Gustav Friman.

För Örebros del har det varit tufft i det egna straffområdet. Men sätter man sig ner och tittar på VSK matchen ett par gånger så ser man att det de facto var en ganska bra insats, i synnerhet första 35 minuterna. Den stora skillnaden är att man gör för mycket individuella misstag och det går inte på den här nivån, kanske i Allsvenskan, men inte i Elitserien och definitivt inte mot lag som Villa och Västerås.

Örebro har säkerligen analyserat på detaljnivå och vet vad man måste bli bättre på för att ha en god chans att ta två poäng imorgon. Men betraktat från utsidan sett så tror vi att det handlar mycket om att jobba mer tillsammans, att kliva dit ordentligt i varje situation och döda desamma och att man blir mycket mer noggranna i alla moment över isen. Sen måste man så klart börja sätta några av alla de chanser man skapar framåt. Frö chanser skapar men det har tyvärr varit stolpe ut framför motståndarnas mål hittills. Något som också tränare Niclas Holmgren är inne på:

– Det ska bli kul att få spela match igen efter en veckas ledigt. Det kommer bli en otroligt tuff match mot ett Frillesås som jag tycker har sett ganska bra ut de senaste matcherna. De har många rutinerade spelare och några spetsspelare som vi måste se upp med. Viktigaste för oss är att hitta tillbaka till vårat och inte stirra oss blinda på tidigare resultat. Vi vet att vi är bra och gör vi jobbet som vi ska så kommer det bli en bra kväll. Vi lär oss varje dag och Frillesås är ett bra motstånd att möta nu efter två tuffa matcher.

Avslag 19:00. OBS! Imorgon är endast kioskerna i arenan öppna. Terrassen och tältet öppnar igen i samband med matchen mot Motala på fredag.